Bugetul local al Sectorului 1 a fost aprobat, după două luni de discuții între partide

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Petrescu, consilier local PSD la Sectorul 1, a anunțat că a fost aprobat bugetul local al sectorului pe anul 2023, după două luni de discuții în Consiliul Local.

Primăria Sectorului 1 FOTO: Mediafax
Primăria Sectorului 1 FOTO: Mediafax

„Consilierii locali PSD au acționat în interesul cetățenilor și au votat, astazi, bugetul sectorului mult-dezbătut, după două luni de discuții absurde și dezinteres total din partea primarului de sector, care a lipsit si de la aceasta sedinta. Locuitorii Sectorului 1 trebuie să știe că nu este o concesie din partea PSD în fața primarului Clotilde Armand, ci este un gest de responsabilitate față de oameni, la fel cum a fost si cel de a nu vota pana acum propunerea de buget, fara a dezbate si fara a se asigura ca alocarile de fonduri merg exact acolo unde cetatenii au nevoie”, a anunțat Alexandru Petrescu, într-o postare pe Facebook.

Social-democratul a precizat că primarul Sectorului 1 nu a fost prezent la votul pe buget.

„După ce s-a isterizat și s-a victimizat prin presă și pe Facebook pe subiectul bugetului, distinsa doamnă Armand n-a binevoit nici astazi să fie prezentă la vot. Important este că acum, nu mai are pe cine să dea vina că nu are buget pentru a-și indeplini obligatiile de bun administrator al Sectorului 1. Concret, din acest moment, doamnei Armand i s-a evaporat ultima scuză pentru a nu bifa agenda cetățenilor”, a afirmat consilierul local al PSD din Sectorul 1.

Consilierul local al PNL Daniel Ciungu a precizat, într-o postare pe Facebook, că bugetul sectorului 1 a fost aprobat astăzi cu un număr de 18 amendamente depuse de PNL și 8 amendamente PSD.

„A trecut azi bugetul Sectorului 1, cu un număr de 18 amendamente PNL și 8 amendamente PSD. Primarul invizibil al Sectorului 1 a chiulit din nou. Am pus bani în plus la școli, grădinițe, creșe, spitale, drumuri, camere video, parcări subterane, ajutor energetic pentru cetățeni, piețe volante, etc”, a precizat Daniel Ciungu.

Reacția edilului

Clotilde Armand a reacționat în urma adoptării bugetului local al Sectorului 1, precizând că PNL și pPSD au blocat aprobarea bugetului „pentru că nu mai pot fura din banii comunității locale”.

„Drept dovadă că totul a fost un șantaj politic este chiar faptul că astăzi au votat, cu multiple amendamente nelegale, bugetul Sectorului 1 pe anul 2023. Vom contesta la prefect aceste amendamente (chiar dacă prefectul este o glumă sinistră a uselismului și funcționează de decor) deoarece este o formă mascată de a vira bani către firmele de casă sau unde au interese”, susține edilul Sectorului 1.

Potrivit lui Clotilde Armand, în urma unei prime analize, a observat că „au mutat fonduri importante de la bugetul ADP Sector 1 - sunt supărați că se muncește la spațiile verzi și în parcuri, au distrus bugetul Investițiilor - mai nou sunt preocupați de achizițiile de studii de fezabilitate și au mutat bani chiar din contul destinat confinanțării fondurilor europene”.

„Acești bani se duc către diverse proiecte fanteziste sau populiste. Au dirijat milioane de euro către CET Grivița și Compania de Investiții și Dezvoltare -care făcea machete de spital pentru Dan Tudorache, ambele aflate în subordinea Consiliului Local. Pentru compania de sinecuri politice PSDPNL deja pregătim o acțiune de dizolvare în instanță”, susține Clotilde Armand.

De asemenea, aceasta susține că un amendament votat astăzi rezervă suma de 20.000 de euro „pentru presupuse recompense pe care ar trebui să le încaseze fostul secretar general al Primăriei, Daniela Cefalan, om de bază în echipa lui Dan Tudorache, în perioada 2018-2020, pentru activitatea din Comisia de vânzare a spațiilor comerciale”.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite