Bucureşti: 800 de persoane vaccinate la Spitalul de Oftalmologie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vaccinarea împotriva gripei A/H1N1 va fi reluată la Spitalul de Oftalmologie mâine, de la ora 11.00, iar personalul medical va continua imunizarea până când vor fi terminate toate cele aproximativ 1.500 de doze primite de la Institutul "Matei Balş".

Astăzi au fost organizate alte trei centre de vaccinare împotriva gripei cu virusul A/H1N1, în afara celui de la Institutul "Matei Balş" fiind deschise centre şi la Spitalul de Oftalmologie, Spitalul Colentina şi Institutul Fundeni.

Secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel a declarat că aproape 2.400 de persoane au fost vaccinate împotriva gripei A/H1N1 la Institutul "Matei Balş", precizând că, după două zile, este pentru prima dată când coada de la această unitate sanitară "s-a micşorat simţitor" în urma sprijinului primit de la celelalte spitale. Secretarul de stat a mai spus că vaccinarea la Institutul "Matei Balş" va continua şi că nicio persoană nu va fi refuzată.

Aproximativ 1.500 de persoane au aşteptat, sâmbătă, la coadă pentru a se vaccina la Institutul "Matei Balş", după ce vineri la această unitate sanitară au fost vaccinaţi peste 1.000 de oameni. Sâmbătă dimineaţa, de la Institutul Cantacuzino au fost aduse la Institutul "Matei Balş" încă 5.000 de doze de vaccin împotriva virusului A/H1N1", după ce vineri au fost numeroase solicitări de imunizare.

Mai mulţi medici de familie au venit din proprie iniţiativă la Institutul "Matei Balş", pentru a ajuta personalul medical din această unitate la vaccinarea oamenilor.

La Spitalul de Oftalmologie au fost trimise iniţial de la Institutul "Matei Balş" aproximativ 500 de doze de vaccin, ulterior numărul acestora fiind suplimentat cu încă aproximativ 1.000.

Vaccinarea în centrul deschis la Spitalul Colentina, aflat în administrarea municipalităţii, a început la ora 13.30, aici fiind imunizate peste 300 de persoane. Spitalul Colentina a primit 1.300 de doze de vaccin de la Institutul "Matei Balş" şi de la Primăria Capitalei. Reprezentanţii spitalului au anunţat că vaccinarea împotriva gripei A/H1N1 va continua şi duminică în această unitate sanitară.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite