Au început lucrările de modernizare a peroanelor de pe linia 41. Tramvaiele nu vor opri în staţiile la care se lucrează FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook / Nicuşor Dan
Foto: Facebook / Nicuşor Dan

Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti a început lucrările de modernizare la peroanele liniei de tramvai 41, a anunţat, marţi, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan. Pe durata desfăşurării lucrărilor, tramvaiele nu vor opri în staţiile la care se lucrează.

GALERIE FOTO

„Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti a început lucrările de modernizare la peroanele liniei de tramvai 41 de la staţia Braşov, iar de luni, 1 august 2022, va demara execuţia peroanelor staţiei Orşova. Conform graficului de lucrări, urmează peroanele staţiilor Agronomiei, Parc Drumul Taberei, Caşin”, a precizat Nicuşor Dan. 

Modernizarea celor 14 peroane de pe linia tramvaiului 41, care necesită adaptarea la noile tramvaie Imperio produse de Astra Vagoane, are o valoare de aproximativ 4.500.000 lei fără TVA, iar durata de execuţie a lucrărilor este de 4 luni, plus 2 pentru recepţie. 

Lucrările presupun extinderea peroanelor, accesibilizarea pentru persoanele cu dizabilităţi, instalarea de garduri de protecţie pentru călători, semne de circulaţie, mobilier urban.

Primarul general al Capitalei anunţase joi semnarea contractului prin care Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti va moderniza 14 dintre cele 22 de peroane de pe linia tramvaiului 41, (celelalte opt peroane fiind deja modernizate de Societatea de Transport Bucureşti).

București


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri