Buhnici revine cu scuze după scandalul  „vergeturilor”: „Iertaţi-mă, doamnelor, am vorbit ca un mârlan, ca un băieţaş de cartier” VIDEO

0
0
George Buhnici FOTO captură video
George Buhnici FOTO captură video

La 10 zile după ce făcea body shaming femeilor cu vergeturi şi celulită şi se mândrea cu soţia care arată ca o minoră, stârnind un val de reacţii, vloggerul George Buhnici a revenit cu scuze adresate tuturor persoanelor pe care le-a jignit cu declaraţiile sale şi afirmă că a făcut acele declaraţii „probabil din dorinţa de a şoca şi de a impresiona audienţa”.

Nebărbierit şi vizibil afectat de reacţiile stârnite de părerile sale tranşante despre aspectul fizic al tinerelor care se afişează în costum de baie „cu celulită şi vergeturi”, Buhnici a revenit cu un nou mesaj, duă ce iniţial a pus valul de reacţii pe seama unei conspiraţii.

Într-un clip video publicat pe canalul său de YouTube, dar şi pe îşi prezintă scuzele la 10 zile de la afirmaţiile care au stârnit un val de revoltă în mediul online. 

„Aş vrea să vă spun că, în urma celebrului interviu pe care l-am dat în urmă cu două săptămâni, am primit acuzaţii şi chiar ameninţări din cele mai dure şi mai serioase. Şi m-am gândit foarte serios la ce am de făcut în perioada următoare. 

O să o spun pe şleau. Da, am vorbit ca un mârlan, ca un băieţaş de cartier fără pic de minte-n cap şi fără nicio experienţă de viaţă, ca şi cum aş fi fost fumat sau cel puţin ameţit de băutură. Mulţi dintre cei care mă cunosc chiar m-au întrebat dacă nu cumva am fost sub influenţa unor substanţe. Nu, nu am fost, nu am această scuză. Eram poate doar euforic datorită atmosferei de festival, mai ales după atâta vreme de stat mai mult prin casă. 

Dar asta nu scuză nimic. 

Probabil din dorinţa de a şoca şi de a impresiona audienţa (încă procesez tot ce s-a întâmplat şi se întâmplă), dintr-o tentativă total neinspirată de umor, am „reuşit” să fiu superficial şi lipsit de empatie, am jignit categorii întregi de oameni şi am obţinut într-adevăr un şoc – dar acest şoc a fost în primul rând pentru mine şi pentru familia mea, nu numai pentru public. 

Vreau să-mi cer scuze public tuturor celor pe care i-am jignit, celor pe care, fără să-mi dau seama, într-o pauză de raţiune , i-am şi mai ales le-am agresat prin limbaj, prin grobianism şi prin lipsa de politeţe. 

Aşa cum aţi aflat probabil, am plătit şi încă plătesc scump pentru acest episod, care a făcut atât de multe valuri pe internet şi în media. Dar aici, nu voi intra în detalii. Ceea ce am să fac este să îmi reconsider eu în perioada următoare priorităţile, să mă concentrez mai mult pe familie şi pe lucrurile de care sunt pasionat şi la care mă pricep – case sustenabile, energii regenerabile, tehnologie. N-am să dau curs invitaţiilor sau ofertelor care speculează imaginea de „băiat rău”, bădăran şi de misogin – consider că această imagine nu mă reprezintă, eu nu sunt şi nu pot fi un astfel de personaj. Îi rog pe cei care şi-au închipuit că pot reprezenta aşa ceva să-şi caute în altă parte exponenţii. Într-un cuvânt, celor care se gândesc că voi profita de popularitatea pe care am căpătat-o în aceste zile pentru a-mi lărgi gama de preocupări, le spun că NU voi face asta. Nu mă interesează popularitatea de acest fel. Nu o merit pentru că… NU sunt aşa. Voi rămâne pe „felia” mea, acolo unde publicul mă cunoaşte şi, sper eu, încă mă apreciază: tehnologia care ne schimbă vieţile în bine. 

Îmi pare tare rău. Am învăţat foarte multe din această situaţie extremă şi mi-aş dori să înveţe şi alţii din ceea ce mi s-a întâmplat mie. Sper ca această dezbatere, care s-a stârnit, să fie de folos în cele din urmă tuturor. Sper să nu devină doar încă o întâmplare seacă de pe internet, în care toată lumea s-a implicat doar la nivel de comentarii dar nu am învăţat de-ajuns cu toţii. 

În încheiere, vreau să le MULŢUMESC atât celor care mi-au trimis mesaje de susţinere, cât şi celor care m-au criticat. Şi unii şi alţii m-au ajutat să depăşesc această perioadă şi să mă trezesc la realitate. Din acest moment, vreau să iau ce e bun şi util, să continui să evoluez.  Mai vreau să mulţumesc familiei mele, care mi-a fost şi îmi este alături şi vreau să le spun că îmi pare rău, pentru că, dintr-o inconştienţă, i-am expus la acest val naţional de oprobriu. 

Ne revedem acolo unde experienţa şi contribuţia mea sunt cu adevărat de folos. 

Pe curând!”, a declarat, marţi, George Buhnici într-un video publicat pe YouTube şi pe blogul său. 

Declaraţia sa vine după ce în urmă cu o săptămână a pus valul de reacţii la comentariile sale pe seama unei conspiraţii construite cu conturi false de Facebook: „O bucată cu potenţial se scoate din context apoi ajunge pe Reddit sau pe unele grupuri de Facebook. Subiectul este apoi amplificat pe Twitter şi Facebook de conturi false până prinde tracţiune. Cu puţin noroc, după câteva zile subiectul devine interesant şi pentru oameni reali. E o mlaştină şi sună a paranoia dar oare este? M-am uitat la cei care au amplificat comentariile despre mine pe Twitter. Majoritatea au conturi fără nume şi prenume şi nu au mai comentat până acum în limba română.

Pentru că un subiect amplificat şi distorsionat online a ajuns în lumea reală. Dintre toate subiectele pe care le promovez în podcasturile mele, fix asta a ajuns suficient de important încât să-mi ceară punct de vedere televiziuni de ştiri. A fost suficient să ne distragă atenţia?”, a adăugat la acel moment Buhnici. 

Declaraţiile controversate ale lui George Buhnici au determinat BCR, unul dintre partenerii vlogger-ului, să renunţe la serviciile sale. 

Membra CNA, Monica Gubernat a anunţat în cadrul şedinţei Consiliului Naţional al Audiovizualului  că se va autosesiza în cazul scandalului produs de fostul jurnalist. 

 Te-ar putea interesa şi:

Marina Almăşan, după ce a fost criticată că i-a luat apărarea lui Buhnici: M-am simţit prost faţă de femeile acelea pe care, fără să realizez, le-am rănit

Fost deputat, medic de profesie, pune un diagnostic în cazul lui Buhnici: Are tulburări recent instalate de erecţie

Vedete


Ultimele știri
Cele mai citite