Afişul unei piese de teatru, vandalizat în centrul Capitalei cu un mesaj rasist: „Aceste vorbe dor al naibii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afişul unei piese de teatru, mâzgălit cu mesaj rasist. FOTO: Ionela Pădure
Afişul unei piese de teatru, mâzgălit cu mesaj rasist. FOTO: Ionela Pădure

Sociologul Gelu Duminică a relatat sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, despre încă un caz de vandalizare a unui bun public, de data asta fiind vorba despre afişul unei piese de teatru al cărui actor principal este Marius Mihalache, de etnie romă.

Gelu Duminică a precizat sâmbătă că la Universitate, un afiş al unei piese de teatru a fost mâzgălit cu cuvintele rasiste „ţigan borât”. Acesta arată că ura la adresa persoanelor minorităţilor etnice este răspândită în toată ţara. 

„În centrul Bucureştiului. Tot în locul unde acum câţiva ani nişte derbedei au vandalizat cortul Centrului Naţional de Cultură al Romilor scriind mesaje profund anti-rome. Despre autorii acelei mizerii, nu se mai ştie nimic, chiar dacă au fost identificaţi. Asta ca să vedem ca ura faţă de ceilalţi nu este doar în zonele locuite de maghiari, ci este prezentă peste tot în spaţiul românesc (şi nu numai).

Da, Marius Mihalache este de etnie romă. Un artist desăvârşit care în ochii unora nu va depăşi vreodată statutul de „ţigan borat”. De fapt, asta este blestemul nostru: indiferent ce facem, un ochii unora nu vom fi niciodată oameni. Ştiu că este limita lor şi nicidecum a noastră. Însă aceste vorbe dor al naibii....”, a scris expertul. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite