Adrian Marcu, clovnul care alină suferinţele copiilor bolnavi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul de 25 de ani, căruia i se spune Marcellino,  aduce zâmbetul pe buze micuţilor din centrele de plasament şi din spitale. S-a implicat, printre altele, şi în campania „Click!“ - „Din inimă pentru copii“.

Cu toate că de meserie este agronom, Adrian Marcu, alias Marcellino, are de cinci ani „o ocupaţie de suflet“, aşa cum îi place să spună:  înveseleşte inimile copiilor cu probleme de sănătate.

 „Totul a început în 2005, când mă plimbam prin Parcul Herăstrău şi m-am întâlnit cu clovnii. Eu aveam un costum improvizat, iar ei erau pe scenă, animau atmosfera. M-au remarcat repede şi am făcut un training la ei“, povesteşte el.

Marcellino a deprins repede tainele şi, la numai o săptămână, a avut prima reprezentaţie la o petrecere într-un spaţiu de joacă din Parcul Herăstrău. În trei ani a avansat devenind administrator zonal, un fel de maestru de ceremonii pe Bucureşti.

Anul trecut, Adrian Marcu şi-a deschis propria firmă de entertainment – „Petrecerea din Cutie“. „Am pornit la drum cu un costum de clovn, cu o pungă de baloane şi cu o pompă pentru umflarea baloanelor. În prezent, am peste 40 de costume şi o echipă formată din şase oameni“, spune clovnul.

Marcellino şi echipa sa îi înveselesc de câte ori au ocazia pe copiii de la Institutul Oncologic „Marie Curie“ , pe cei din casele de copii şi pe cei din centrele de plasament unde locuiesc copii cu sindromul Down.

Implicat în campania „Din inimă pentru copii“

Animatorul a organizat concursuri amuzante şi a modelat baloane speciale pentru micuţii aflaţi în Băneasa Shopping City, la 15 februarie, de Ziua Internaţională a Copilului Bolnav de Cancer.

„Sunt plăcut impresionat de campania «Click!» şi nu am ezitat nicio clipă să mă implic. E de-a dreptul impresionant că un ziar se implică în salvarea de vieţi a unor micuţi cu probleme, pe care îi trimite la tratament în străinătate“, spune Marcellino.

Petreceri cu personaje de poveste


Clovnul mai spune că simte o satisfacţie mult mai mare când „le fură“ zâmbete copiilor din spitale şi centre de plasament decât celor care provin din familii înstărite. „Ei te privesc altfel. Li se citeşte entuziasmul în ochi. 

Micuţii din spitale privesc totul ca pe o noutate, ca pe ceva ieşit din comun“, mai spune Marcellino. Pe lângă acţiunile caritabile la care participă, clovnul susţine contracost şi petreceri private.

Tariful pentru o oră de animaţie la care ia parte un animator este de 100 de lei. O petrecere tematică în care vedetele sunt mascotele din desene animate costă 150 de lei pentru o oră, iar o petrecere cu magician variază între 400 şi 700 de lei, în funcţie de complexitatea evenimentului.

Întrebări şi răspunsuri

Ce alte pasiuni mai ai?

Fac parte şi dintr-o trupă de teatru de păpuşi. Mergem acasă la cei mici şi intrăm în pielea personajelor de poveste, Albă ca Zăpada, Scufiţa Roşie, Cei trei purceluşi.

Cum intenţionezi să-ţi dezvolţi afacerea?
Vrem să dezvoltăm „Petrecerea din Cutie“, să aducem lucruri noi, să creăm un carnaval de tipul celui de la Rio. În Mexic, de pildă, au loc întâlniri anuale ale personajelor care lucrează cu copiii. E o mare diferenţă. Noi vedem totul ca pe o concurenţă, nu există o comunitate ca în străinătate.

Ce îi place
„Îmi plac vacanţele de vară pentru că am ocazia să călătoresc în străinătate. Iubesc cafeaua fiindcă îmi furnizează energia pentru întreaga zi. Îmi place sportul şi nu e zi, cu excepţia iernii, în care să nu mă dau cu rolele“, spune clovnul.

Ce nu îi place
„Nu îmi place Bucureştiul fiindcă este foarte aglomerat şi nu suport mentalitatea de turmă. Un alt lucru care mă deranjează foarte tare şi pe care nu-l pot înţelege este de ce unii oameni încearcă să-ţi pună beţe în roate“, mai spune tânărul.

Profil:
Născut: 2 noiembrie 1985, Lehliu-Gară
Studii: A absolvit Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti
Experienţă: A lucrat în domeniul IT şi ca asistent inginer agricol în Institutul Fundulea

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite