120.000 de semnături împotriva eutanasiei, depuse la Primăria Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 120.000 de semnături împotriva eutansiei au fost depuse ieri la Primăria Capitalei de mai multe organizaţii non-guvernamentale pentru protecţia animalelor. Reprezentanţii organizaţiilor ar fi dorit să-i înmâneze semnăturile personal primarului Sorin Oprescu, însă acesta nu a mai ajuns la întâlnire.

Astfel, membrii  asociaţiilor au trebuit să se mulţumească cu o discuţie cu viceprimarul Victor Iovici şi cu directorul Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), Robert Lorentz.

Semnăturile au fost strânse de la începutul lunii în Bucureşti şi în ţară. În Capitală, peste 80.000 de persoane au semnat împotriva eutanasiei. Robert Lorentz a declarat la sfârşitul întâlnirii că semnăturile vor fi verificate. Directorul ASPA a mai anunţat că municipalitatea va continua imediat după 1 ianuarie programul de sterilizări, care îi va viza, în principal, pe câinii din incintele private din zonele de periferie, acolo unde numărul lor este foarte mare.

„Marea sterilizare” se încheie în mai 2012

Programul va include şi o campanie pentru conştientizarea opiniei publice în privinţa sterilizării câinilor care nu sunt de rasă şi care nu sunt destinaţi reproducţiei. „Cine are un câine, o femelă nesterilizată, vom încerca să-l convingem s-o sterilizeze, nu să o lase să facă pui şi apoi să dea drumul acelor câini pe stradă”, a spus Lorentz. Directorul ASPA a mai declarat că Primăria Capitalei intenţionează ca până în primăvara anului viitor să mai deschidă un adăpost de dimensiuni medii pentru câinii agresivi. Potrivit lui Lorentz, în Bucureşti sunt în prezent 40.000 de câini fără stăpân sterilizaţi, iar numărul celor necastraţi este de 8.000. Sterilizarea acestora s-ar putea încheia în luna mai a anului viitor.

Marcela Pîslă, preşedintele Asociaţiei „Cuţu, Cuţu”, a declarat după întâlnire că, dacă toţi câinii fără stăpân ar fi sterilizaţi în momentul de faţă, ar dispărea de pe străzi în cinci ani. ONG-urile îşi doresc o colaborare mai bună şi cu consiliile judeţene din jurul Bucureştiului şi au cerut municipalităţii să organizeze pe 10 ianuarie o dezbatere publică despre câinii fără stăpân, cu o zi înainte de pronunţarea Curţii Constituţionale în privinţa legii adoptată de Parlament. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite