Vacanţă pentru toţi, la „Casa Mureşenilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii vor învăţa să deseneze, să modeleze în lut sau să brodeze foto: arhivă
Copiii vor învăţa să deseneze, să modeleze în lut sau să brodeze foto: arhivă

Elevii şi studenţii au parte de programe de educaţie muzeală, în această vară, în premieră, la Braşov. Ateliere de broderie, modelaj în lut, cursuri de hand-made sau de gătit şi excursii arheologice sunt câteva dintre activităţile puse la cale de muzeografii de la „Casa Mureşenilor".

Programul de educaţie muzeală „Vacanţa artelor la muzeu" vine cu noutăţi de nerefuzat. Preşcolarii, şcolarii, dar şi studenţii vor avea alternative de petrecere a vacanţei de vară.

Pentru copiii de grădiniţă, muzeografii au pregătit cursuri de dans, teatru, activităţi interactive, dar şi sesiuni de poveşti. În plus, cei mici işi vor putea pune creativitatea în valoare la cursul de modelaj în lut, susţinut de un artist braşovean.

Programul „Copiii restauratori", dedicat elevilor cu vârste cuprinse între 10 şi 12 ani va începe în luna iulie. Participanţii vor afla lucruri noi despre miturile şi legendele Braşovului, despre vestimentaţia secolului al XIX-lea, dar şi despre cum să protejeze patrimoniul istoric, prin activităţi interactive. 

Designeri în devenire

Pentru prima dată la muzeu, copiii cu imaginaţie bogată îşi vor putea pune în practică ideile la programul „Mânuţe îndemânatice", unde vor  să facă ornamente, să împletească, să confecţioneze felicitari, păpuşi, cercei sau brăţări. 

Nici fetiţele nu sunt uitate. Cele cu vârste cuprinse între 8 şi 16 ani se pot înscrie la „şcoala de cusături, broderie şi mâncare bună". Participantele vor învăţa secrete culinare pentru alimentaţia sănătoasă. Cursul se va desfăşura în fiecare vineri, începând cu data de 15 iulie.

Din program, nu putea lipsi secţiunea de pictură. Cei mici vor avea şansa să deprindă tainele desenului de la un artist braşovean, care îi va învăţa şi să confecţioneze măşi şi păpuşi de teatru. Modulul începe în luna august.

Preţul pentru fiecare modul este de 20 lei, dar se oferă reduceri pentru participarea la mai multe module, în paralel. Înscrierile se pot face până în 27 iunie, pe adresa casa_muresenilor@yahoo.com sau la telefon  0268/477. 064.

Cifră: 100 de lei costă excursia arheologică la Racoş

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads

Excursie arheologică

Tot în premieră, muzeul organizează la sfârşitul lunii iulie, o excursie documentară la Racoşul de Jos, pentru elevi si studenti. Timp de trei zile,  participanţii vor descoperi tainele arhelogiei experimentale, vor vizita coloanele de bazalt, vulcanul stins, cetatea medievală şi vor participa la actiuni interculturale. Costul excursiei de studiu se ridică la suma de 100 lei. Participanţii la excursie vor fi insoţiţi de un  medic generalist şi li se va face instructaj de protecţie.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite