Un „copac urban”, dotat cu ventilatoare care purifică aerul, va fi montat la Braşov. Instalaţia are capacitate de filtrare egală cu cea a 275 de pomi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Ioan Buciumar
FOTO Ioan Buciumar

USR a anunţat că Primăria Braşov, condusă de Allen Coliban, va monta un copac realizat cu ajutorul bio-tehnologiei, care are o capacitate de filtra aerul egală cu ea a 275 de arbori, funcţionând pe baza unor ventilatoare care curăţă aerul. Costul achiziţie al unei astfel de instaţaţii este estimat la 330.000 de lei.

„Un copac urban va filtra aerul din centrul Braşovului. Primăria administrată de Allen Coliban a început procedura de cumpărare a acestui sistem inteligent cu o capacitate de filtrare a aerului egală cu cea a 275 de arbori”, a anunţat USR într-o postare pe Facebook.

Instalaţia funcţionează pe bază de ventilatoare de dimensiuni mari, prin care „sistemul inteligent «inspiră» aerul murdar, îl filtrează prin panourile cu muşchi şi îl «expiră» apoi ca aer filtrat, curat.  În plus, peretele de muşchi irigaţi răceşte şi zona înconjurătoare, iar prin banca de lemn de la baza copacului urban acesta poate fi folosit şi ca loc de relaxare”, a mai precizat USR. 

Potrivit formaţiunii, costul de achiziţie al instalaţiei este estimat la 330.000 de lei, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 25 iulie.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite