Un bărbat şi o adolescentă, atacaţi de urs în faţa unui bloc din Făgăraş. Animalul este căutat de vânători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Urşii coboară din pădure în căutare de hrană. FOTOArhivă.
Urşii coboară din pădure în căutare de hrană. FOTOArhivă.

Un bărbat de 39 de ani şi o adolescentă de 14 ani au fost atacaţi de un urs, în această dimineaţă, în apropierea unui bloc din Făgăraş.

UPDATE 9.50. Potrivit primarului din Făgăraş, Gheorghe Sucaciu, mai multe echipe de vânători caută ursul care a atacat doi oameni în aceată dimineaţă.„Echipele sunt pe teren în căutarea ursului. Am informat şi Prefectura şi vom lua măsuri. Eu cred că urşii care sunt agresivi trebuie recoltaţi nu relocaţi. Nu doar în cartierul Câmpului au coborât urşi, ci şi în carterul Combinat“ a spus primarul din Făgăraş.  

Chiar săptămâna trecută, Ocolul Silvic din Făgăraş a cerut Agenţiei pentru protecţia Mediului recoltarea unui urs care a coborât în zonele locuite. Şi Regia Pădurilor Kronstadt a depus cerere pentru recoltarea a cinci urşi, treicare coboară în Cartierul Răcădău şi în zona Bunloc şi alţi doi care au fost văzuţi la Jibert şi Şercaia. 

Atacul a avut loc în această dimineaţă în jurul orei 7.30. Ursul coborâse din pădure că caute mâncare în containerul aflat la 50 de metri de un bloc de pe strada Câmpului din Făgăraş. Bărbatul de 39 de ani mergea la serviciu, iar fata de 14 ani la şcoală. Fata a fost prima atacată de animalul pe care nu l-a observat. Bărbatul a sărit să o apere. Ţipetele răniţilor l-au speriat însă înainte ca rănile să devină foarte grave. Ursul a fugit, iar bărbatul a sunat la 112.

Ambii răniţi au ajuns la Spitalul Municipal din Făgăraş. Potrivit reprezentantului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, Ciprian Sfreja, bărbatul a suferit câteva zgârieturi, iar fata de 14 ani o plagă muşcată la nivelul şoldului stâng şi zgârieturi la umăr. Pacienţii au rămas internaţi pentru ca rănile să fie dezinfectate şi curăţate, dar sunt în afara oricărui pericol. 

Urşii au devenit  în ultimii ani împrevizibili şi de multe ori coboară din pădure în căutare de hrană. Săptămâna trecută doi urşi au coborât la blocurile din cartierul Răcădău din Braşov pentru a mânca din tomberoane. În luna mai un urs s-a plimbat trei zile pe străzile din Braşov , iar în cele din urmă a fost capturat. Anul trecut, ursul a atacat de trei ori la Bunloc şi odată pe drumul ce duce spre Poiana Braşov. Tot anul acesta ursul s-a plimbat în voie şi la Canionul 7 Scări. În iarnă în Poiana Braşov, ursul a ieşit pe pârtie şi s-a jucat cu apărătorile de la gardul d eprotecţie, distrugând mai multe dintre ele. Anul trecut ursul a fost văzut şi la Lacul din Noua unde a intrat într-un chioşc şi s-a înfruptat cu îngheţată. Vânătorii au cerut derogare pentru a împuşca şase urşi la Braşov. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite