Ţepele de Black Friday, din nou la ofertă. Cum ne putem feri să fim păcăliţi în ziua dedicată „cumpărăturilor ieftine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ce trebuie să facem să nu luăm ţeapă de Black Friday FOTO Internet
ce trebuie să facem să nu luăm ţeapă de Black Friday FOTO Internet

Infractorii s-au pregătit foarte bine să îi prindă în plasă pe cei mai puţin atenţi în ziua de Black Friday. Poliţiştii braşoveni ne spun ce trebuie să facem ca să nu devenim victime.

Black Friday este un foarte bun prilej pentru infractori să profite de cei care nu sunt suficient de atenţi şi să îi înşele. Poliţia Braşov recomandă cumpărătorilor să acorde o mare atenţie de la ce comerciant şi cum îşi achiziţionează anumite produse, întrucât infractorii au lansat deja propriile campanii promoţionale folosindu-se de imaginea unor branduri de renume din Romania. 

Poliţiştii braşoveni dezvăluie câteva dintre metodele folosite de infractori. 

„Poliţia Braşov recomandă cumpărătorilor să acorde o mare atenţie de la ce comerciant şi cum îşi achiziţionează anumite produse, întrucât infractorii au lansat deja propriile campanii promoţionale folosindu-se de imaginea unor branduri de renume din Romania. Sub pretextul posibilităţii de a câştiga un premiu sau un voucher de cumpărături, utilizatori din România primesc mesaje cu link-uri care direcţionează către site-uri compromise unde se prezintă oferte promoţionale false. 

Până în prezent, au fost identificate câteva companii ale căror imagini de brand se folosesc în scopuri ilegale, însă nu este exclus ca atacatorii să extindă numărul de organizaţii a căror identitate vizuală să fie folosită în atacuri”, a explicat comisar Alina Ivan, purtător de cuvânt IPJ Braşov. 

Reprezentanta poliţiştilor face mai multe recomandări pentru ca braşovenii să nu devină victime ale acestor infractori. 

„Evitaţi accesarea link-urilor provenite din surse necunoscute şi analizaţi-le cu o soluţie de securitate înainte de a da click. Nu furnizaţi date cu caracter personal, financiar sau de autentificare în urma primirii unor astfel de link-uri. Verificaţi existenţa promoţiei pe canalele oficiale ale brandului (site, canale verificate sau social media). 

Nu plătiţi în avans bunurile comandate de la persoane necunoscute. Folosiţi un serviciu de curierat cu plata ramburs ce permite deschiderea coletului la livrare. Dacă aţi efectuat totuşi plata on-line, fiţi atenţi atunci când oferiţi detaliile cardului de credit sau debit pe internet. 

Refuzaţi tranzacţia dacă vi se cere codul PIN. Este normal să vi se solicire codul CVV (codul din 3 sau 4 cifre, inscripţionat pe spatele cardului”, a mai precizat Alina Ivan. 

De asemenea, poliţiştii recomandă folosirea unui card dedicat pentru cimpărăturile online şi sesizarea organelor în momentul constatării unei tentative de fraudă. Până acum au fost identificate câteva companii ale căror imagini de brand se folosesc. Nu este exclus ca atacatorii să extindă numărul de organizaţii a căror identitate vizuală să fie folosită în atacuri.

Vă mai recomandăm:

 

La Braşov e deja iarnă. Imagini de basm din staţiunile montane. Oamenii din Fundata: Ninge ca-n poveşti VIDEO

 

Adolescenţii răspund şi ei în faţa legii. De la ce vârstă se întâmplă şi care sunt cele mai frecvente infracţiuni pentru care sunt condamnaţi

 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite