Spaniolul care a înşelat compania apa cu 8 milioane de lei, condamnat cu suspendare. Sentinţa este definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Curţii de Apel Braşov l-au condamnat pe Navarro Pedro Alonso la 3 ani de închisoare cu suspendare, după ce Tribunalul Braşov îi dăduse o pedeapsă dublă şi cu executare.

Magistraţii Curţii de Apel Braşov l-au condamnat ieri pe Navarro Pedro Alfonso la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare şi un termen de âncercae de 4 ani.  Spaniolul trebuie să facă şi 70 de ore de muncă în folosul comunităţii. Firma sa, Peyber Hispanica S.L a primit o amendă de 500.000 de lei şi interdicţia de a mai participa 3 ani la orice fel de licitaţii publice. Pedeapsa este mult mai mică decât cea dată în primă instanţă de Tribunalul Braşov, când Navarro a primit 6 ani şi patru luni de închisoare. Sentinţa Curţii de Apel Braşov este definitivă. .

Cetăţeanul spaniol a obţinut 8 milioane de lei, dintre care 7 milioane de lei fonduri europene, pentru modernizarea reţelei de apă. Navarro Pedro Alonso a folosit acte false ca să obţină contractual, deşi firma sa nu avea experienţa necesară executării lucrărilor.

Spanionul a fost trimis în judecată în februarie 2014, după ce Compania Apa Braşov şi-a dat seama de înşelăciune şi a făcut plângere la DNA. Potrivit rechizitoriului procurorilor. „ În luna septembrie 2011, inculpatul Navarro Navarro Pedro Alfonso, în calitate de reprezentant al Asociaţiei Peyber Hispanica S.L., participantă la licitaţia pentru atribuirea unui contract finanţat prin POS Mediu (Programul Operaţional Sectorial Mediu), a depus în cadrul documentaţiei de calificare un act fals pentru a dovedi, contrar adevărului, că are experienţa necesară executării lucrărilor. Prin aceasta i-a determinat cu intenţie pe reprezentanţii S.C. Compania APA Braşov S.A. să solicite autorităţii contractante rambursarea sumei de 8.132.011,17 lei (din care 6.912.209,50 lei fonduri europene şi 1.219.801,60 lei din bugetul naţional)“.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite