Sală de expoziţii la Rectoratul Universităţii Transilvania. Gravurile lui Hans Hermann pot fi admirate gratuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Intrarea la expoziţie este liberă. FOTOUniversitatea Transilvania.
Intrarea la expoziţie este liberă. FOTOUniversitatea Transilvania.

Universitatea Transilvania din Braşov inaugurează noua sală de expoziţii şi evenimente culturale de la parterul Rectoratului, cu vernisajul expoziţiei de gravura Peisaje transilvănene,gravuri de Hans Hermann din colecţia Muzeului de Artă Braşov.

Vernisajul va avea loc joi, 1 octombrie, la ora 16:00. Expoziţia este deschisă între 1 si 31 octombrie 2015 şi este organizată în parteneriat cu Muzeul de Artă Braşov. Intrarea este liberă. Colecţia de gravură Hans Hermann aflată în patrimoniul Muzeului de Artă Braşov cuprinde 247 lucrări

Născut în familia sculptorului braşovean Friedrich Hermann, după absolvirea gimnaziului din oraşul natal, Hans Hermann a studiat la Academia de Arte Frumoase din Budapesta (1903-1907). A fost profesor de desen la Gimnaziul Evanghelic din Mediaş (1907-1918) şi Gimnaziul „Brukenthal” din Sibiu (1918-1949). În paralel a desfăşurat o intensă activitate ca pictor şi gravor. A debutat expoziţional la Mediaş în 1907, rămânând o prezenţă constantă în viaţa artistică şi expoziţională din sud-estul Transilvaniei timp de şapte decenii. Între anii 1934-1938 a participat la Saloanele Oficiale de la Bucureşti. A întreprins călătorii de studii la Viena, München, Paris, Praga, Constantinopol, Grecia, Bulgaria şi pe coasta Dalmaţiei. Creaţia sa, excepţional de prolifică, l-a impus ca unul dintre cei mai importanţi artişti transilvăneni din secolul XX.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite