Primul târg de cicloturism, găzduit de Braşov. Ambasadorul Elveţiei: „Fiecare bicicletă are suflet“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primul târg de cicloturism la Braşov FOTO Christian Macedonschi
Primul târg de cicloturism la Braşov FOTO Christian Macedonschi

Potrivit Ambasadorului Elveţiei, fiecare bicicletă are un suflet. Cine ştie să cunoască acest suflet va avea parte de multe bucurii - aceasta a fost esenţa primului târg de cicloturism de la Braşov.

Prima ediţie a Târgului de Cicloturism de la Braşov a avut loc la finalul săptâmânii trecute, între 2 şi 4 iulie. 

Evenimentul îşi propune să promoveze Zona Metropolitană şi judeţul Braşov ca detinaţie pentru turiştii care preferă bicicleta pentru deplasare. 

„Braşovul, cu Ţara Bârsei, cu Ţara Făgăraşului, cu zona Rupea, Ţara Ovăzului, toate acestea sunt predestinate pentru cicloturism, iar primăriile au făcut demersuri importante să dezvolte o infrastructură propice şi sigură, cu piste de biciclete interconectate, municipalităţi care au dezvoltat infrastructura, cum ar fi Râşnovul, care a amenajat un drum de biciclete la liziera pădurii, între Cristian şi Râşnov sau Primăria Codlea, care a dezvoltat un drum de biciclete în jurul Măgurei Codlea”, a spus organizatorul târgului, Christian Macedonschi.

Târgul desfăşurat pe Aleea de sub Tâmpa este adresat tuturor celor care sunt pasionaţi de drumeţiile pe bicicletă, de la amatori, până la profesionişti. 

Deschiderea a fost stricată de vreme, deoarece a plouat abundent chiar la ora la care Ambasadorul Elveţiei, Arthur Mattli, Consulul Poloniei, Janusz Wiesław Szaliński, Consulul Franţei, Ion Ciolacu, Consulul Austriei, Andreas Huber şi Consulul Italiei, Emanuele Giglielmo Bagnasco, erau invitaţi să participe la ceremonie, astfel că aceasta a trebuit să fie mutată în interior. 

„Capitala neîncoronată a turismului românesc”

„Braşovul este capitala neîncoronată a turismului românesc, dar avem coroana în stema oraşului. Sperăm ca în aceste vremuri de pandemie, extrem de dificile pentru turism, cicloturismul să devină un megatrend şi cât mai mulţi turişti să se bucure de frumuseţea naturală a zonei”, a mai spus organizatorul târgului. 

Prin acest eveniment, Braşovul îşi propune să găsească noi modalităţi de petrecere a timpului sde către turişti, mai ales că zona este propice pentru mountain bike şi, în plus, oferă tot felul de atracţii la distanţe nu foarte mari una de alta, care pot fi cu uşurinţă parcurse pe bicicletă. 

„Este o mare onoare pentru mine să mă aflu din nou în frumosul oraş Braşov în această zi istorică pentru turismul local. Elveţia a sprijinit turismul local de aici de mai multă vreme. Cei cărora le place mersul pe bicicletă ştiu că aceasta are un suflet şi dacă ştii cum să iubeşti bicicleta, aceasta îţi oferă multe emoţii, un sentiment de libertate, un sentiment de conexiune cu natura, un sentiment de sănătate şi un mod de a percepe lumea diferit”, a declarat Ambasadorul Elveţiei. 

Numărul bicicletelor din Elveţia, în mare creştere

Ambasadorul a spus că niciodată nu au existat atâtea bicicleta ca în anul pandemic 2020 în Elveţia. Anul trecut, în ţara din Centrul Europei s-au vândut peste 200.000 de biciclete şi este firesc pentru o ţară care are mai mult de 32.000 de kilometri de piste de biciclete semnalizate. Ţara noastră face paşi timizi în această direcţie, dar important este că numărul celor care utilizează acest mijloc ecologic de transport este în creştere. 

Cicloturismul este una din cele mai dinamice ramuri ale economiei mondiale, aşa cum au remarcat şi Consulul Franţei şi cel al Italiei. 

Colegul lor polonez, Janusz Wiesław Szaliński, a apreciat că România şi Polonia sunt în situaţii asemănătoare din punctul de vedere al turismului, motiv pentru care legăturile dintre aceste ţări ar trebui întărite. 

Consulul Austriei la Sibiu este chiar un înfocat iubitor al cicloturismului, motiv pentru care a felicitat iniţiatorii evenimentului. 

Participanţii la această primă ediţie au putut testa diferite biciclete, au avut posibilitatea să facă mai multe tururi ale obiectivelor din Braşov sau din împrejurimi, au luat lecţii de mountain bike ori au putut face tururi în tandem.

Vă mai recomandăm:

 

Cabana Postăvarul, cea mai veche construcţie din Poiana Braşov, de la strălucire la decădere şi din nou la glorie 

 

Bacalaureat 2021. Surpriză mare la Braşov: prestigiosul Colegiu Naţional „Andrei Şaguna“, întrecut de alt liceu

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite