PORTRET Bogdan Socol a trăit pe viu recorduri mondiale şi meciuri memorabile FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Realizatorul emisiunii Fotbal European, de la Digi Sport, a fost desemnat, în decembrie anul trecut, în cadrul Galei Fanatik, cel mai bun comentator sportiv din România, pe anul 2010.

Din anul 2009, Bogdan Socol comentează, la Digi Sport, meciuri de fotbal din puternicele campionate ale Angliei, Italiei, Spaniei sau Franţei, dar este şi realizatorul emisiunii Fotbal European.

Prin comentariul inconfundabil al lui Bogdan, microbiştii trăiesc, la intensitate maximă, fiecare fază importantă dintr-un meci. Este, practic, imposibil ca vocea braşoveanului de la microfonul Digi Sport să nu te determine să urmăreşti cu sufletul la gură şi următorul eveniment sportiv comentat de Bogdan Socol.  

Alături de colegul de la Digi Sport, George Dobre, pe Nou Camp, comentând El Clasico Barcelona - Real Madrid

image

Pasionat de mic de sport şi de fotbal în mod particular, tânărul jurnalist consideră că şi-a urmat urmat visul copilăriei. „Eram foarte mic atunci când am început să fiu atras de sport. Încă de la şase ani aveam caiete cu numele a zeci de jucători, iar totul parcă a venit de la sine. Eram copil şi eram înnebunit după fotbal, mai ales.

În studioul Digi Sport, alături de idolii copilăriei, Ilie Dumitrescu şi Gică Craioveanu

image

Strângeam toate surprizele cu fotbaliştii de la Cupa Mondială şi visam doar fotbal. Când eram la străbunici, în Ohaba, comuna Şinca-Veche, jucam fotbal cu prietenii mei pe oriunde apucam, dar în acelaşi timp şi comentam meciul. Cred că atunci a început, practic, pregătirea mea pentru cariera de astăzi", povesteşte Bogdan.

Şi-a împlinit visul copilăriei

Experienţa adevărată în mass-media a început pentru Bogdan Socol în anul 2000, la redacţia sport de la TVR: „Am avut ocazia să învăţ multe lucruri de la Radu Naum sau Dan Vasile. Nu luam bani, dar eram fascinat de tot ceea ce se întâmpla acolo. Stăteam de dimineaţa până seara acolo şi abia aşteptam să vină a doua zi să merg din nou", îşi aminteşte comentatorul.

Luându-i un interviu fostului internaţional portughez Abel Xavier

image

După un an şi jumătate petrecut la Realitatea TV, Bogdan a ajuns, în august 2003, la TV Sport: „Cea mai frumoasă perioadă a fost la începuturile TV Sport. Eram câţiva puşti de 23-25 de ani, înnebuniţi după sport şi formam o adevărată familie.

A fost o perioadă în care munceam mult, dar ne simţeam excelent împreună. În fiecare săptămână ieşeam toţi colegii în oraş, uneori mai stăteam unii la alţii peste noapte, a fost ceva deosebit", mai spune Bogdan Socol.  

image

Ca jurnalist sportiv a avut privilegiul să urmărească, pe viu, cele mai importante evenimente sportive ale planetei. În 2008, braşoveanul a participat, din postura de corespondent la Realitatea TV, la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Acolo am asistat, pe stadion, la cursa în care Usain Bolt a bătut recordul mondial la 100 de metri, iar experienţa de viaţă trăită în China m-a făcut să consider cele trei săptămâni petrecute acolo drept aventura vieţii mele", povesteşte comentatorul.

 A atins apogeul carierei în 2010, atunci când a comentat de pe stadionul Santiago Bernabeu, „El Clasico" din fotbalul spaniol, derby-ul Real Madrid - Barcelona. „În momentul în care am comentat Real Madrid - Barcelona de pe Santiago Bernabeu, în primăvara lui 2010, mi s-a îndeplinit visul copilăriei mele", a completat tânărul.  

La Gala Fanatik, din decembrie 2010, Bogdan Socol a primit premiul pentru cel mai bun comentator al anului

image

Întrebări şi răspunsuri

Care au fost idolii copilăriei tale?

Idolii mei se leagă de Generaţia de Aur. Acum este ceva incredibil să îl am invitat permanent la emisiune pe Ilie Dumitrescu, pe care îl încurajam când eram mic de pe stadion. Însă, un jucător care mi-a intrat la suflet foarte mult a fost francezul Zinedine Zidane.

Cum ai caracteriza mass-media din România?

Nu vreau să fiu critic, dar se acordă prea multă atenţie scandalurilor sau subiectelor ieftine. Noi, la Digi Sport, încercăm să demonstrăm că se poate şi altfel, iar audienţele şi mesajele primite ne arată că facem o treabă bună.

Ce-i place

Îmi place mult să merg în vacanţe la mare sau la ocean. Ador să înot şi să fac scufundări. Un loc care m-a fermecat mult a fost Sevilla. Îmi place mult mâncarea chinezească, dar mai ales cea ardelenească.

Ascult muzică mai veche, rock-ul clasic, dar şi cea latino. Urmăresc filme horror, thriller, dar şi comedii. Mă liniştesc şi mă simt minunat când merg în satul copilăriei mele unde mă întâlnesc cu prietenii mei, vechi de vreo 25 de ani".

Ce nu-i place

Detest nepăsarea oamenilor pentru cei din jurul lor. Mulţi aşteaptă să se întâmple ceva în România fără a face nici cel mai mic efort. Nu îmi plac măslinele negre, mazărea şi urzicile".

Profil

Născut. 10 august 1980, la Braşov.

Studii. Şcoala Superioară de Jurnalistică, din Bucureşti.

Familie. Necăsătorit.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite