Pasajul rutier Fartec se închide de luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Braşov a anunţat că luni, 11 aprilie 2016, de la ora 9.00, se vor realiza lucrarile  de deviere a circulatiei pe Pasajul nou Fartec si de inchidere a pasajului vechi, in vederea executari lucrarilor de reparatii capitale.

Lucrarile de reparatii au inceput la sfarsitul anului si trebuie finalizate în 24 de luni. Lucrarile sunt finanţate de la bugetul local, contractul de lucrari fiind in valoare de 8.286.192,83 lei, inclusiv TVA, lucrările fiind efectuate de firma Sopmet SA Bucureşti (care este lider de contract) împreună cu SC Consal SRL din Braşov.

„În urma unei expertize efectuate de o firmă specializată, una dintre grinzi este serios fisurată, betonul a început să cadă de pe armături, care sunt ruginite, apa se infiltrează în placa de beton, stâlpii de susţinere au fisuri verticale, iar reparaţiile ce se vor realiza vizează remedierea acestor deficienţe”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

Nu în ultimul rând, infrastructura nu are dispozitive antiseismice, aşa cum ar fi necesar. Apa şi substanţele chimice pe bază de cloruri, folosite iarna pentru deszăpezire au fost de fapt principalii inamici ai pasajului, acestea infiltrându-se în beton care s-a degradat atât la suprafaţa de acoperire a armăturilor cât şi în profunzime. Investiţia este una multianuală, finanţată de la bugetul local, iar lucrările ar urma să dureze maximum doi ani. Practic, va fi nevoie de o refacere din temelie a pasajului, ţinând cont că structura sa este degradată în întregime. Totodată, va fi nevoie şi de realizarea unor elemente de protecţie a pilonilor de lângă calea ferată, astfel încât aceştia să fie protejaţi în cazul în care ar fi izbiţi de un tren deraiat.

Pasajul a fost construit în anul 1971 şi are o lungime de aproape 250 de metri şi o lăţime de peste 12 metri şi a mai fost în reparaţii capitale doar la începutul anilor 2000.
 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite