Părinţii şi copiii au protestat în ploaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mamele şi taţii aflaţi în concediu pentru creşterea copilului au ieşit în stradă.Părinţii au protestat în faţa Prefecturii cu pamperşi şi scutece, folosite ca pancarte, împotriva măsurilor anunţate de Guvern.

Zeci de părinţi, aflaţi în concediu pentru creşterea copilului, au înfruntat ploaia şi frigul şi au protestat astăzi în faţa prefecturii.Deşi nu au obţinut autorizaţie pentru protest, zeci de părinţi din Braşov au venit cu copiii lor lângă prefectură şi au organizat un marş al tăcerii. Părinţii şi-au arătat astfel dezacordul cu privire la iniţiativa guvernanţilor de a scădea indemnizaţiile acordate de stat pentru creşterea copiilor. 

Mamele de la Braşov  spun că nu ştiu de ce nu li s-a răspuns la cererea pentru autorizarea protestului, dar că sunt hotărâte să organizeze şi alte acţiuni prin care să atragă atenţia guvernanţilor asupra situaţiei disperate în care se află.  Mamele au strâns din nou semnături pentru a protesta joi, la aceeaşi oră, în faţa Prefecturii Braşov. Cei mai mulţi părinţi spun că reducerea indemnizaţiei îi va aduce în imposibilitatea de a-şi creşte şi hrăni copiii.

„Părinţii sunt bugetari, iar în actualele condiţii ni se taie toate veniturile. Nimeni nu se gândeşte că nu avem cu ce trăi", a declarat Valer Lucaciu, de 31 de ani.

„Este enorm de greu şi acum, cu indemnizaţia de 85%. Sunt studentă, iar soţul este în concediu paternal, deci trăim din această indemnizaţie. Cu 600 de lei nici măcar nevoile de bază ale copilului nu le mai putem acoperi. Este revoltător", a declarat Laura Tofan, de 26 de ani.

Părinţii sunt hotărâţi să continue protestul. Dacă obţin autorizaţia, ei vor protesta din nou joi, la ora 12.00, în faţa Prefecturii. „Suntem cu adevărat disperaţi şi ne întrebăm în ce ţară vor mai apuca să trăiască cei care sunt în cărucioare acum ", a spus Nicolae Cucu, tatăl a doi copii.

În Braşov, peste 6.000 de persoane beneficiază de indemnizaţia pentru creşterea copilului.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite