Mai frig în casele brașovenilor, în această iarnă. Șeful Termoficării: „Dăm căldură cum scrie la carte“

0
Publicat:

Temperaturile din casele brașovenilor sunt mai scăzute decât în anii trecuți, deoarece serviciul de termoficare a decis să furnizeze agent termic „cum scrie la carte”.

Agentul termic din caloriferele brașovenilor este la temperaturi mai scăzute FOTO Ioan Buciumar
Agentul termic din caloriferele brașovenilor este la temperaturi mai scăzute FOTO Ioan Buciumar

Mai mulți brașoveni racordați la sistemul centralizat se plâng că temperatura din case nu mai este la fel de ridicată ca în iernile trecute. Nu este vorba de apartamentele unde se înregistrează avarii, ci de casele brașovenilor unde încălzirea funcționează normal. Explicațiile vin de la directorul Serviciului Public Local de Termoficare, Mircea Marin.

„În noaptea de 6 spre 7 decembrie, de exemplu, temperatura medie a fost 3-4 grade Celsius cu plus. Evident că agentul pe care îl livrăm pleacă la o temperatură mai scăzută, dat fiind faptul că există o diagramă a temperaturilor agrementată de ANRE, care zice la cât să livrăm”, a explicat Mircea Marin, directorul SPLT Brașov.

Șeful termoficării brașovene amintește de situațiile din anii trecuți, când oamenii acuzau că temperatura din case era prea mare și erau nevoiți fie să închidă caloriferele, fie să deschidă geamurile și, astfel, aruncau banii pe fereastră. Acum, temperatura din casele brașovenilor branșați la sistemul centralizat este mult mai scăzută.

„Să nu uităm că anii trecuți am fost acuzați că le băgăm mâna în buzunar oamenilor, dându-le prea multă căldură. Acuma, n-o să mai fac așa. O să livrez exact cum scrie la carte. Nu uitați că normativul de proiectare pentru clădiri prevede 18 grade Celsius în sălile de curs și așa mai departe”, a adăugat Mircea Marin.

Pe lângă această situație generală, mai există și avarii, care fac ca în unele case să fie frig, însă pe o perioadă determinată de timp, cât durează reparațiile. Potrivit lui Mircea Marin, din fericire, nu s-au înregistrat avarii pe conductele de transport, ci numai pe cele secundare, care afectează un număr mult mai mic de apartamente.

Mai există și situații în care locatarii au decis să oprească furnizarea agentului termic pentru blocul lor, ca să nu fie nevoiți să plătească sume mai mari la întreținere. O astfel de situație se întâlnește la un bloc de pe strada General Mociulschi, din cartierul Tractorul, unde proprietarii apartamentelor au solicitat să fie oprită livrarea agentului termic în locuințe, de teama facturilor.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite