Luptă aprigă pentru un loc în Parlament în Colegiile din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşovenii sunt aşteptaţi în număr mare la vot. FOTO:Adevărul
Braşovenii sunt aşteptaţi în număr mare la vot. FOTO:Adevărul

Politicieni cu vechime, dar  şi tineri abia intraţi în politică speră să le obţină braşovenilor încrederea în 9 decembrie.

În Colegiul 3 , zona Centru - Griviţei - Scriitorilor - Craiter - Noua - Răcădău, pentru un loc în Senat se vor lupta Nicolae Vlad Popa (PD-L) şi Ioan Ghişe (PNL).

Nicolae Vlad Popa este un avocet renumit şi politicial cu vechime. Are la active mai multe mandate de senator, iar în prezent este europarlamentar. A ajuns în PD-L după ce a demisionat din PNL în urma unui conflict cu preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu.

Ioan Ghişe a fost opt ani primar al Braşovului, iar în 2008 a fost ales senator deşi a ocupat locul III în colegiul în care a candidat. A fost impus de la Bucureşti pentru o nouă candidatură după ce PNL Braşov a refuzat să îl pună pe listele electorale. Este la bază profesor de matematică.

În acelaşi colegiu mai candidează Antonela Simion (PPDD) Adrian Macarie (PRM) Ioan Pamparău (PER) Ambrus Carol (UDMR) Sandor Levente (PPMT)

Luptă între doi foşti miniştri

În Colegiul 8, Bartolomeu-Tractorul, pentru Camera Deputaţilor se vor lupta Gheorghe Ialomiţeanu (PD-L) şi Petre Roman (PNL).

Gheorghe Ialomiţianu s-a născut la Braşov, în zona Bran şi este membru PD-L. A fost ministru de finanţe în Guvernul Boc şi a fost apreciat pentru hotare pentru măsurile de austeritate. Românii însă nu au fost la fel de încântaţi. Este expert contabil de meserie şi a fost şef al Fiscului din Braşov. Este o figură extrem de cunoscută şi un apropiat al primarului George Scripcaru.

 Petre Roman este fost prim ministru şi ministru de externe. A ales să candideze la Braşov. Este acum membru PNL şi prieten bun cu preşedintele Consiliului Judeţean Braşovm Aristotel Căncescu. Ambii au ajuns la PNL după ce au părăsit PD-ul.

În acelaşi colegiu mai candidează Dumitru Buţan (PP-DD) Eugen Telişcă (PRM) Romeo Vasile Paşcu (PER) Géczi Gellért (UDMR), nume mai puţin cunoscute Braşovenilor.

 Dumitru Buţan este un om de afaceri ce are un lanţ de magazine alimentare locale.  Romeo Vasile Paşcu este o legend a fotbalului românesc ce a condus mulţi ani la rând clubul FC Braşov.

În toate colegiile din Braşov lupta este una aprigă.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite