Lucrările noului cămin de bătrâni din Şcheii Braşovului au fost sfinţite...din biserică

0
0

O ploaie torenţială a făcut ca slujba de sfinţire a noului cămin de bătrâni, situat în curtea Bisericii „Sfânta Treime“, la care a participat Preafericitul Daniel să nu mai poată fi efectuată ca la carte. 

CITEŞTE ŞI:

Scriitorul Mircea Brenciu: „Sinodul a aprobat ca Fecioara Maria să fie ocrotitoarea Braşovului"

Patriarhul Daniel a primit titlul de cetăţean de onoare al Braşovului

Patriarhul Daniel : „Braşovul este încărcat de istorie şi modernism"

Imediat după ce a primit tilul de Cetăţean de Onoare al Braşovului, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a mers la Biserica „Sfânta Treime" din Şchei, pentru a sfinţi lucrările unui nou cămin de bătrâni, situat chiar în curtea lăcaşului de cult. 

La biserica din Şchei, Preafericitul Daniel a fost aşteptat cu şapte cete de juni. Ploaia torenţială însă l-a determinat pe acesta să oficieze slujba de sfinţire doar în interiorul bisericii. „Suntem recunoscători lui Dumnezeu că am putut veni şi anul acesta la Braşov pentru a sfinţi acest cămin pentru vârstnicii nevoiaşi. Grija pentru bătrâni şi pentru copii nevoiaşi arată gradul de civilizaţie al unui popor. Ne-am gândit mai ales la aceşti bătrâni care sunt abandonaţi de copii, pentru că observâm că numărul sinuciderilor în rândul bătrânilor este tot mai mare", spunea Preafericitul Daniel înainte de oficierea slijbei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Mai multe - Braşov

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite