Klaus Iohanis despre legea salarizării: „Sindicalişti au dreptate să fie îngrijoraţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohanis a participat la o dezbatere la Braşov. FOTOSimona Suciu
Preşedintele Klaus Iohanis a participat la o dezbatere la Braşov. FOTOSimona Suciu

Prezent la Braşov, preşedinte Klaus Iohanis a declarat că legea salarizării mai are nevoie de modificări şi că sindicaliştii au dreptate să fie îngrijoraţi.

Întrebat despre cum comentează îngrijorarea sindicaliştilor care au anunţat un miting miercuri în capitală, dar şi grevă în ţară, preşedintele Klaus Iohanis le-a dat dreptate şi a anunţat că mai este nevoie de modificări la legea salarizării unitare.

„Abordarea pe care am văzut-o în Parlament cred că necesită îmbunătăţiri. Nu poţi să laşi salarizarea oamenilor din administraţia locală undeva aşa în aer. Funcţia publică trebuie să fie tratată sustenabil, serios, la nivel naţional. Aici sindicaliştii au dreptate dacă sunt îngrijoraţi. Cred că se va înţelege această îngrijorare şi se va corecta, altfel legea nu poate avea mare valoare pentru administraţia locală. Legea salarizării este elaborată de Parlament şi Guvern. Ei au responsabilitatea, dar şi oportunitatea să facă un lucru bun“, a spus Klaus Iohanis.

Sindicatele din administraţia publică au anunţat că vor intra în grevă şi vor organiza miercuri în Bucureşti un miting când va fi dezbătut proiectul Legii salarizării în plenul Comisiei pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor. Funcţionarii sunt nemulţumitţi de proiectul Legii salarizării unitare şi de faptul că nu există o grilă de salarizare.

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri