Investiţie de peste 4 milioane de euro din bani europeni în reabilitarea spitalului din Zărneşti. Acesta va fi izolat şi împotriva radiaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul va beneficia şi de surse regenerabile de energie. Foto: Arhivă
Spitalul va beneficia şi de surse regenerabile de energie. Foto: Arhivă

ADR Centru a semnat două contracte pentru finantarea proiectelor propuse de edilii din Zarneşti şi Victoria, prin Programul Operational Regional 2014-2020. Cererea de finantare din Zarnesti are cea mai mare valoare, de peste 22 milioane lei (4,72 milioane de euro) şi vizează reabilitarea energetică a clădirii spitalului „Dr. Caius Tiberiu Spârchez”.

Proiectul de la spitalul din Zărneşti are ca obiectiv reabilitarea termică şi creşterea eficienţei energetice a căadirii, prin derularea de lucrări de interventie cu scopul termoizolarii clădirii şi consolidarii corpurilor componente, modernizarii instalatiei termice şi de apă caldă, inclusiv utilizarea de surse regenerabile pentru asigurarea necesarului de energie, precum si alte lucrari conexe. 

Obiectivul specific al proiectului constă în reducerea cu peste 50% a consumului anual de energie primară, până la valori sub 149 kwh/mp/an, precum şi a consumului de gaze cu efect de seră pentru clădirea izolată termic, până la valori sub 42 Kg/mp/an. Acest obiectiv va fi atins prin sporirea rezistenţei termice a pereţilor exterior, refacerea stratului hidroizolator şi izolarea termică a pereţilor exterior, ajustarea tâmplăriei existenţe de pe faţade, cu tâmplărie din aluminiu dublu stratificat, cu folie de aluminiu la exterior, împotrivă radiaţiilor şi intemperiilor, sporirea rezistenţei termice corectate a pardoselii şi a teraselor şi instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi termice pentru consum propriu, inclusiv creşterea randamentului sursei de căldură şi modificarea traseelor de distribuţie a acesteia.

Investiţiile, în valoare totală de 22.022.124,82 lei (4,72 milioane de euro), din care  19.335.157,78 lei (aproape 4,3 milioane euro) fiind fonduri nerambursabile-se vor finaliza la finalul lunii ianuarie 2022.

Un teren degradat din Victoria se transformă în parc

Pe de altă parte, cererea de finanţare pentru proiectul „Amenajare parc zonă de locuinţe str. Pieţii şi str. Aleea Bujorului” depusă de Oraşul Victoria are ca obiectiv amenajarea unui teren degradat din partea centrală a oraşului, creând o zonă verde pe suprafaţa căreia vor fi amenajate spaţii pentru agrement şi relaxare pentru toţi locuitorii oraşului. Infrastructura de agrement şi relaxare specifică va fi creaţă pe o suprafaţa de 8.264 mp, într-o perioadă de 24 luni de la semnarea contractului de finanţare, fiind realizate 358 mp alei pietonale, 272 mp spaţiu joacă, 124 mp zonă fitness, 6.085 mp suprafeţe cu gazon, 1400 mp – suprafaţa cu plante decorative, un bazin cu fântână arteziană şi o cişmea cu apa potabilă. Valoarea totală a proiectului este de 3.513.334,88 lei, din care finanţarea nerambursabila alocată este de 3.409.095,99 lei, diferenţă fiind contribuţia beneficiarului. Acest proiect se va finaliza până în 30 septembrie 2020.

Citeşte şi:

Ministerul Sănătăţii construieşte la Braşov primul spital regional cu secţie de arşi şi de transplant renal. Sorina Pintea: „Nu mai avem nicio piedică”

Primele saloane de spital din Braşov care oferă pacienţilor cu boli oncologice o parte din atmosfera familială

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite