FOTO VIDEO Singurul parc cu dinozauri din sud estul Europei se deschide la Râşnov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinozaurii sunt în mărime naturală. FOTOfacebook Dino Park.
Dinozaurii sunt în mărime naturală. FOTOfacebook Dino Park.

Începând cu luna mai turiştii pot pătrunde în Dino Park unde pot admira 45 de dinozauri în mărime naturală. Parcul este situat în pădure într-un decor superb lângă Cetatea Râşnov.

Parcul cu dinozauri se întinde pe 1,4 hectare. Aici pot fi admiraţi 45 de dinozauri în mărime naturală, aşezaţi în ordinea evoluţiei lor în preistorie. Parcul cu dinozauri de la Râşnov este situat în pădure, pe drumul care duce spre Cetatea Râşnov, obiectivul turistic nr 1 al oraşului.

Dinozaurii au dimensiuni impresionate, între 8 şi 24 de metri lungime şi 2 şi 20 de metri înălţime. Sunt confecţionaţi din fibră de sticlă. Intrarea în parc este şi ea una spectaculoasă, în ton cu tematica parcului, fiind o gură de dinozaur. Investitorii români au colaborat cu specialişti germani pentru ca parcul de la Râşnov să fie autentic. Astel de parcuri cu dinozauri se mai găsesc în Austria şi Germania.

Compania care va amenaja parcul este HCL Sfântu Gheorghe, şi a obţinut o finanţare europeană de 4,5 milioane de euro pentru acest proiect unic în România şi Europa de Est.

Multe distracţii pentru copii

Pe lângă dinozaurii uriaşi, parcul va mai avea un cinematograf de 70 de locuri, locuri de joacă pentru copii, un lac artificial, casuţe în copaci, dar şi magazine de suveniruri. De asemenea va exista şi un parc ştiinţific unde vizitatorii vor putea să afle mai multe despre dinozauri şi evoluţia lor în preistorie.

„ Avem 45 de dinozauri din fibră de sticlă, de diferite măriri, toţi fiind certificaţi ştiinţific de paleontologi. Vom avea şi multe activităţi atractive pentru copii, de la căsuţe suspendate în copaci, locuri de joacă şi un cinema. Invităm copiii să se distreze aici alături de părinţi, să repire aer curat în pădure şi să petreacă o zi în natură“, a declarat Gabriel Bucşa, reprezentantul Dino Park.

Atracţie turistică

Investitorii estimează că parcul va atrage în următorii doi ani, peste 200.000 de turişti şi va deveni un punct de atracţie al Râşnovului, care este staţiune turistică de interes naţional.

„Asemenea atracţii turistice, precum «Parcul cu Dinozauri» sunt ideale pentru turiştii aflaţi în trecere prin Râşnov sau prin localităţile din zonă. Este ştiut faptul că Râşnovul are o agendă culturală bogată. Cu ajutorul proiectelor care sunt în curs de realizare, sperăm să-i ţinem cel puţin o săptămână pe turişti în zonă, fie că sunt interesaţi de evenimentele culturale, fie că vor să viziteze cetatea sau celelalte atracţii pe care oraşul le oferă“, a explicat primarul Râşnovului, Adrian Veştea.

Pe aceeaşi temă:

FOTO Cetăţile Braşovului au adus sute de mii de turişti sub Tâmpa

Staţiunea Râşnov. Cenuşăreasa care a devenit vedetă

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite