FOTO Moaştele Sf. Pantelimon şi ale Sf. Nectarie, dar şi o parte din Crucea pe care a fost răstignit Isus la Catedrala din Piaţa Sfatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de de braşoveni sunt aşteptaţi să se închine la moaştele sfinte. FOTOAdevărul.
Mii de de braşoveni sunt aşteptaţi să se închine la moaştele sfinte. FOTOAdevărul.

Timp de cinci zile braşovenii se pot închina la raclele aduse din Grecia. Moaştele vor poposi la la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Piaţa Sfatului.

În această săptămână fi oficiate slujbe speciale la raclele sfinte.

Sfântul Pantelimon este unul dintre cei mai cunoscuţi si iubiţi sfinţi ai Bisericii lui Hristos. Pomenit în data de 27 iulie, acest sfânt este adesea numit "doctor fără de arginţi", aratându-se prin aceasta cum că el n-a umblat dupa averi şi s-a mulţumit cu ceea ce putea avea din rosturile lui şi nu cerea de la nimeni să-i plătească pentru binefacerile făcute. Sfântul Pantelimon este considerat ocrotitorul medicilor şi tamăduitor al bolnavilor. Este un model de doctor, slujitor şi creştin lui Hristos. Sfântul Mare Mucenic şi tămăduitor Pantelimon a trăit între anii 275 - 303 d. Hr. A pătimit şi a fost martirizat în timpul marii persecuţii a creştinilor, ordonată de împăratul Diocleţian.

Sfântul Ierarh Nectarie (1846-1920) a fost Mitropolit al Pentapolei (Libia), director al Seminarului Rizareios şi întemeietor al mănăstirii „Sfânta Treime” din Insula Eghina. Sfântul Nectarie e cunoscut ca un sfânt taumaturg, vindecător al uneia din cele mai cumplite boli: cancerul.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite