FOTO / Disperare la cote maxime! Sindicaliştii braşoveni au vrut să intre cu forţa în Prefectură! UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 300 de protestatari s-au adunat în faţa Prefecturii Braşov, în jurul orei 15.00. Manifestanţii au adus cu ei chiar şi vuvuzele. Acesta pare a fi cel mai zgomotos protest din ultima perioadă de la Braşov. 

Pe lângă lozincile şi discursurile ţinute de liderii de sindicat, oamenii nu s-au oprit din scandat împotriva măsurilor de austeritate impuse de Guvern.

image

20 septembrie, ora 16.40

Toţi liderii sindicali prezenţi la protest au spus seria ieşirilor în stradă este abia la început. Aceştia susuţin că oamenii sunt hotărâţi să meargă şi în capitală, pentru a demonstra în stradă.

image

„Profesorii sunt nevoiţi să îşi întreţină familiile cu 700-800 de lei pe lună. Nu se poate trăi aşa. Sărăcia distruge învăţământul, nu vor mai fi tineri competenţi care să vină să predea", a declarat Florin Dobrescu, lider sindical din învăţământul braşovean.

image

Şi pensionarii au scandat alături de bugetarii care au ieşit în stradă.

„Scandez împotriva guvernului, a hoţiei, a mafioţilor şi nemernicilor care ne conduc. Am lucrat 43 de ani în industria chimică, iar acum nu îmi mai ajung banii să trăiesc. Totul se scumpeşte şi ne târâim doar ca să trăim", a spus Gabriana Beder, o pensionară de 70 de ani.

image

20 septembrie 2010, ora 16.15

Sărăcia şi disperarea au scos în stradă sute de oameni din mai multe sectoare de activitate. Angajaţii direcţiilor sociale, lucrătorii din penitenciare, angajaţii spitalelor, profesorii braşoveni, pensionarii şi şomerii şi-au strigat într-un glas nemulţumirile.

image

Oamenii au scandat împotriva Guvernului şi împotriva Preşedintelui României, dar şi împotriva deputaţilor şi senatorilor care îi reprezintă.

image

„Este inadmisibil ce se întâmplă. Salariu minim propus, dar şi alte măsuri care lovesc în populaţie nu vor face altceva decât să încurajeze munca la negru. Nu renunţăm la proteste. O să manifestăm la Bucureşti joi, vineri şi luni", a declarat Fănică Gabor, lider CNS Cartel Alfa Braşov.

20 septembrie 2010, ora 15.50

Disperarea oamenilor s-a făcut simţită în vocile acestora, dar şi în gesturile lor. Zeci de protestatari au încercat să treacă de gardurile metalice şi să pătrundă în Prefectură.

image

Forţele de ordine au făcut cu greu faţă puhoiului de oameni năpustiţi asupra clădirii în faţa căreia a avut loc protestul. Liderii sindicali au fost nevoiţi să facă o barieră umană între manifestanţi şi forţele de ordine, pentru a calma spiritele dezlănţuite.

image

Printre cei care au forţat intrarea în Prefectură s-au numărat şi gardieni ai Penitenciarului de la Codlea, îmbrăcaţi în uniformă, nemulţumiţi de cum sunt răsplătiţi pentru munca lor. „Guvernanţii trebuie să vadă disperarea noastră. Nu mai putem îndura condiţiile de trai şi de muncă. Sunt în sistemul penitenciar de şase ani. Am ajuns să câştig 1200 de lei şi am o familie de întreţinut", a spus Ştefan Matei, unul dintre angajaţii Penitenciarului Codlea.

image

20 septembrie 2010, ora 15.25: Spirirtele s-au înscins. Câţiva protestatari au încercat să dărâme gardurile amplasate de forţele de ordine în faţa Prefecturii, pentru a pătrunde în interiorul clădirii. A fost nevoie de intervenţia liderilor de sindicat pentru a calma spiritele. Jandarmii au intervenit pentru a-i opri pe manifestanţi să treacă de gardurile de fier. 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite