Fără majorări la preţul gigacaloriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşovenii vor avea facturi majorate din cauza zilelor geroase
Braşovenii vor avea facturi majorate din cauza zilelor geroase

Conducerea CET Braşov susţine că nu va creşte preţul gigacaloriei până în luna mai, dar este posibil ca locuitorii care au rămas racordaţi la sistemul centralizat de termoficare să plătească facturi mai mari pentru încălzire luna aceasta, întrucât în ianuarie temperaturile au fost foarte scăzute.

„La Braşov nu a existat intenţia de majorare a preţurilor şi nu se vor majora cel puţin până în data de 1 mai, adică până la sfârşitul sezonului de iarnă. Vom şti sigur dacă există o diferenţă şi cu cât la sută între facturi abia în 15 februarie", a declarat Florin Cuţitei, directorul CET Braşov.

În prezent, braşovenii plătesc pentru o gigacalorie 184 lei. Preţul real de producţie este în medie de 360 lei/gigacalorie, iar diferenţa dintre tarife este suportată din subvenţii de la bugetul local sau de stat.

Preşedintele Federaţei Asociaţiilor de Proprietari din România, Radu Opaina, a declarat, de curând, că facturile la întreţinere vor fi mai mari cu cel puţin 20% în luna ianuarie, comparativ cu luna decembrie a anului trecut, din cauza gerului şi a creşterii preţului la gigacalorie.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite