Edilii vor alt centru de informare turistică în Poiană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria a rupt contractul cu Asociaţia de Turism Poiana Braşov, pe motiv că biroul este mai mult închis. 

Centrul de informare turistică din Poiana Braşov va fi închis, iar în locul lui Primăria va înfiinţa altul, până la anul. Măsura a fost luată după ce edilii au constata că actualul birou de informare a turiştilor nu dă randament pentru că stă mai mult închis. Centrul a fost înfiinţat în decembrie 2008 şi are doi angajaţi care ar fi trebuit să stea la dispoziţia turiştilor zilnic, între orele 9.00 şi 17.00. De cele mai multe ori, însă, turiştii au găsit uşa închisă. „S-au făcut mai multe verificări în urma cărora am constat că programul de funcţionare a centrului, care se află chiar în staţia de autobuz din Poiana Braşov, nu este adaptat nevoilor turiştilor. În plus, Primăria a făcut deja studiul de fezabilitate şi urmează să depună proiectul pentru obţinerea unei finanţări nerambursabile pentru înfiinţarea a două centre de informare turistică, unul în Braşov şi unul în Poiana Braşov", a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvând al Primăriei Braşov.

Două centre în loc de unul

Astfel, consilierii locali au votat, în şedinţa de joi, încetarea contractului de asociere dintre Municipiul Braşov şi Asociaţia de Turism Poiana Braşov, dar şi încetarea contractului de asociaţiune în participaţiune.

Reprezentanţii Primăriei vor să pună pe picioare noul birou de informare turistică cât mai repede, astfel încât turiştii care vor veni la iarnă la schi în Poiana Braşov să poată beneficia de toate serviciile oferite de un astfel de centru. „Scopul nostru este de a atrage cât mai mulţi turişti aici. În Poiana Braşov se lucrează intens şi la extinderea domeniului schiabil. Vrem să aducem staţiunea la standardele pe care le merită", a mai spus Toarcea.

Satul olimpic al FOTE va fi în Poiană

Centrul de informare turistică este vital pentru Poiana Braşov, mai ales că, în 2013, Festivalul Olimpic al Tineretului European, ediţia de iarnă, va fi găzduit de ţara noastră, iar o parte dintre competiţii vor avea loc în Braşov, Râşnov şi Poiana Braşov. Ba mai mult, organizatorii au decis ca satul olimpic să fie în Poiana Braşov, aici urmând să fie cazaţi peste 1.300 de sportivi şi oficiali din toată Europa.  În maxim o lună, reprezentanţii Comitetului Olimpic European vor veni în România să vadă în ce stadiu sunt lucrările de infrastructură în locaţiile în care se desfăşoară probele.  

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite