Drumul forestier dintre Noua şi Timişul de Jos va fi gata în decembrie. Se va scurta drumul spre DN1 şi se vor putea face drumeţii montane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumul face legătură între cartierul Noua şi Timişul de Jos..FOTO

Andrei Paul
Drumul face legătură între cartierul Noua şi Timişul de Jos..FOTO Andrei Paul

Vremea rea şi ploile le-au dat bătăi de cap constructorilor, iar lucrările au avansat mai greu în ultima perioadă. Reprezentanţii Primăriei dau asigurări că drumul va fi gata în maxim o lună şi jumătate.

Scopul amenajării drumului Crucur este de a acesibiliza zona forestieră, atât pentru valorificarea ei din punct de vedere economic, cât şi pentru a putea asigura lucrările de silvicultură. Nu în ultimul rând, se doreşte şi dezvoltarea activităţilor de agrement din această zonă, în principal cele legate de drumeţii.

Drumul forestier Crucur se racordează la reţeaua urbană de drumuri din municipiul Braşov, având punctul iniţial în vecinătatea Grădinii Zoologice Braşov, şi se desfăşoară ca drum de versant până în culmea ce delimitează UB V Noua de UB IV Postăvarul. Traseul drumului este tot pe versant până la întâlnirea Văii Larga Mică. De aici drumul este drum de vale, apoi înfăşoară Valea Largă Mare şi din nou devine drum de versant. Drumul va mai înfăşura doua văi paralele cu Valea Largă Mare, iar după ce trece culmea se va încheia ca drum de vale de-a lungul Văii Lungă şi se va racorda la Drumul Forestier Varna în km 3 + 47 al acestuia. Punctul final al Drumului Forestier Crucur este în localitatea Timişul de Jos, în zona Halta CFR Timişul de Jos. Drumul va fi şi o „scurtătură” spre DN 1, dar şi o şosea pentru drumeţiile montane.

 „Vorbim de aproape 10 km de plimbare uşoară prin pădure, departe de zgomotul oraşului şi sunt sigur că în foarte scurt timp după finalizarea lui, mai ales că va fi practicabil şi iarna, va deveni o alternativă la drumeţiile pe Tâmpa sau pe Drumul Vechi al Poienii”, a spus George Scripcaru, primarul Braşovului.

Alte nouă drumuri vor fi reabilitate

Proiectul cuprinde de asemenea reabilitarea a nouă alte drumuri forestiere. La trei dintre acestea, respectiv Troainer – 1,376 km, Valea Popii – Noua – 2,136 km şi Lamba – 3,071 km, lucrările sunt deja în desfăşurare. Anul viitor vor intra în reabilitare şi celelalte şase drumuri forestiere, respectiv Vama Mare – 2,000 km, Varna – 2,513 km, Vama Mică – 0,900 km, Valea cu Apă – Putreda – 1,600 km, Pietrele lui Solomon – Valea cu Apă – 3,900 km şi Valea Cetăţii – Răcădău – 1,200 km.

Lungimea totală a drumurilor forestiere din cadrul acestui proiect, inclusiv a drumului, Crucur, este de 28,369 km. Valoarea lucrărilor este de 4,82 milioane lei, fonduri europene.

Braşov

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite