Două sute de mii de calendare pentru credincioşii din Sibiu şi Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii din tipografie lucrează pentru a onora şi ultimele comenzi
Muncitorii din tipografie lucrează pentru a onora şi ultimele comenzi

Fie că optează pentru tradiţionalul calendar de perete, fie pentru unul de birou sau pentru unul tip agendă, credincioşii au la dispoziţie peste 200.000 de exemplare, ale căror preţuri variază între 4 şi 15 lei. Mitropolia Ardealului a făcut cinci modele de calendare pentru 2010

Calendarele Creştin Ortodoxe care vor ajunge în casele credincioşilor din Sibiu şi Braşov în anul 2010 se fac la Sibiu. Angajaţii tipografiei din cadrul Mitropoliei Ardealului, singura autorizată să facă acesta calendare, muncesc în aceste zile pentru a onora şi ultimele comezi venite din partea protopopiatelor şi mănăstirilor din cele două judeţe. S-au făcut deja peste peste 200.000 de exemplare, iar o parte dintre acestea au fost şi distibuite către cei care le-au comandat. „Am început să lucrăm la ele încă de la sfârşitul lunii septembrie, iar acum mai facem pentru a onora şi comenzile venite mai târziu. Anul acesta, cererea este mai mare cu 5% faţă de anul trecut“, ne-a spus Ilie Chera, tipograf. Potrivit acestuia, cele mai multe calendare au fost comandate de protopopiatul Braşov, care a cerut peste 35.000 de exemplare.


Tipărite în cinci modele
Pe lângă tradiţionalul calendar de perete, la tipografia Mitropoliei s-au mai făcut  încă patru modele, care pot fi întrebuinţate în diferite situaţii. Este vorba despre calendarul de perete spiralat, care ocupă mult mai puţin spaţiu decât cel tip filă, calendarul de birou cu suport de carton, calendarul de biroul spiralalat şi agenda-calendar, cu spaţiu pentru diferite notiţe în dreptul fiecărei zile. Toate sunt realizate din hârtie sau carton dublu- cretate, în patru culori: roşu, negru, galben şi albastru „Bineînţeles că cea mai mare trecere o au clasicele calendarele filă de perete, fiind comandate peste 200.000 de exemplare anul acesta. Calendare spiralate de perete şi calendare de birou cu suport de carton am făcut câte 3.500 de exemplare din fiecare, am făcut alte 2.000 de calendare de birou cu spirală şi 35.000 de agende-calendar. Tirajele pentru fiecare sortiment s-au stabilit în urma unei comenzi prealabile depuse de protopopiatele aparţinătoare“, a completat Ilie Chera.

Cât despre preţuri, acestea au fost menţinute la nivelul anului trecut, excepţie făcând calendarele filă de perete, care s-au scumpit cu un leu. Calendarele făcute de Mitropolia Ardealului pot fi găsite în bisericile şi mănăstirile din cele două judeţe sau în punctele de desfacere pe care acestea la au.


Preţurile calendarelor pentru 2010
Calendarul filă de perete- 4 lei
Calendar de perete spiralat- 15 lei
Calendar de birou cu suport de carton- 6 lei
Calendar de birou spiralat- 5 lei
Agenda- calendar- 4 lei

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite