Direcţia de Servicii Sociale vrea să înfiinţeze echipe mobile de asistenţă comunitară, pe cartiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Servicii Sociale (DSS) Braşov din cadrul Primăriei ia în calcul obţinerea acreditării pentru noi servicii, privind asistarea şi victimele violenţei domestice, precum şi înfiinţarea unui Serviciu de asistenţă comunitară, care va avea echipe mobile ce vor identifica nevoile sociale ale braşovenilor din cartierele oraşului.

Viceprimarul Mihai Costel a arătat că DSS Braşov se va acredita pentru acordarea unor servicii destinate victimelor violenţei domestice, mai ales că la Braşov nu există niciun ONG acreditat pe astfel de servicii.

„Acest serviciu ne va ajuta să avem o idee mai clară în ceea ce priveşte nevoiele sociale ale comunităţii. Sunt unele zone în care locuiesc mai mulţi copii ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate, şi astfel se crează o situaţie de risc ce trebuie monitorizată, sau sunt cartiere în care avem mai multe persoane în vârstă“, a explicat viceprimarul Costel Mihai.

Totodată, DSS Braşov doreşte înfiinţarea unui Centru de zi pentru persoanele cu dizabilităţi, în incinta Căminului pentru Vârstnici de la Noua, precum şi a unui Centru de zi pentru persoanele vârstnice, în cartierul Răcădău, spune viceprimarul Costel Mihai.

„De asemenea, avem în vedere depunerea dosarului de acreditare pentru un centru de zi pentru persoane vârstnice în Răcădău. Avem în plan şi înfiinţarea unui serviciu de asistenţă comunitară, care va avea echipe mobile care vor cartografia nevoile sociale pe cartiere, astfel încât serviciile să fie direcţionate în funcţie de nevoi pe fiecare zonă în parte”, a explicat viceprimarul.

Direcţia de Servicii Sociale Braşov are în prezent nouă servicii acreditate, iar pentru alte tipuri de servicii oferite categoriilor vulnerabile este sprijinită de către organizaţii nonguvernamentale.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite