Cum vor arăta orașele din România în 2050 și ce haine vom purta. Festival SF la Brașov timp de patru zile

0
Publicat:

Ediția a șaptea a AntareSFest se va derula între 5 și 8 octombrie, la Brașov. Festivalul SF vrea să pună pe tapet idei despre urbanism și modă în România anului 2050.

Ediția a șaptea a AntareSFest se va desfășura între 5 și 8 octombrie FOTO Ioan Buciumar
Ediția a șaptea a AntareSFest se va desfășura între 5 și 8 octombrie FOTO Ioan Buciumar

Alexandru Mironov este invitatul special al celei de a șaptea ediții a festivalului Antares. Evenimentul, dedicat literaturii și artelor vizuale science-fiction & fantasy (SF&F) românești, se va desfășura între 5 și 8 octombrie, la Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov.

Directorul bibliotecii, Daniel Nazare, spune că scriitorii sunt primii care pun bazele orașelor viitorului.

Întotdeauna i-am avut alături pe cei de la Antares și suntem și noi alături de ei: vehiculăm foarte multă literatură de anticipație, achiziționăm foarte multe cărți, ne imaginăm, prin evenimentele pe care le organizăm, lumile acestea ale viitorului, în care nu doar că roboții se vor lăfăi prin consiliile de administrație ale fabricilor, dar vor fi și lumi în care e important cum ne îmbrăcăm, care e moda, trendurile, orașul acesta, Brașov, va fi orașul în care cu siguranță acest club se va dezvolta, pentru că e orașul care se va dezvolta cel mai spectaculos în România, în următoarea sută de ani, probabil”, a opinat Daniel Nazare, director Biblioteca Județeană Brașov.

Ce vom purta în 2050

Președintele clubului Antares Brașov, Nic Dobre, chiar a prezentat și descris un posibil costum al viitorului.

În acest an avem, cu sprijinul celor de la Modarom, o mascotă, să-i spunem așa, un costum care imaginează o ținută care, sperăm noi, se va purta în 2050, poate o uniformă, poate o ținută de gală, nu putem ști, vom afla atunci”, a promis Nic Dobre, președinte Antares Brașov.

Nic Dobre spune că festivalul va debuta joi, 5 octombrie, de la ora 17:00, cu un warm-up la Modarom, după care evenimentele și discuțiile mai numeroase vor avea loc de vineri până duminică.

Viziunea despre Brașov este descrisă și de creatorul multimedia al Antares Club, Gigi Tănase.

Centrul Vechi, constanta Brașovului

O putem vedea în machetă și chiar este interesant din când în când să ne facem o viziune despre cum arăta orașul medieval, cum arăta orașul interbelic și cum arată orașul astăzi. Aveam această credință că orașul Brașov va rămâne cu această parte veche, foarte atractivă, neschimbată și, evident, îmbunătățită extraordinar”, a spus Gigi Tănase, creator multimedia Antares Brașov.

Încă de la a treia ediție, alături de organizatorii festivalului a fost Consiliul Județean Brașov.

Este un eveniment pe care noi îl susținem pentru a cincea oară din cele șapte ediții ale sale. Cred că este un eveniment care iese ușor în evidență în paleta de oferte pe care o avem aici, în județul Brașov. AntareSFest are deja o tradiție, are parteneri și participanți care vin constant la Brașov, iar clubul Antares deja este printre cele mai importante din România”, a declarat Ciprian Sterpu, vicepreședintele Consiliului Județean Brașov.

Tema ediției din acest an a festivalului este „Orașele viitorului, viitorul orașelor”, dar se va menține și tradiția evenimentelor „cosplay”. Astfel, la secțiunea dedicată, participanţii care au îndrăgit anumite personaje din producții SF și Fantasy sunt așteptați în costumele specifice.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite