Cum se apără Camera Executorilor Judecătoreşti Braşov în cazul minorului pe care Protecţia Copilului a venit să-l ia din familie chiar în ziua înmormântării celei care l-a crescut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drept la replică solicitat de Camera Executorilor Judecătoreşti Braşov FOTO Ioan Buciumar
Drept la replică solicitat de Camera Executorilor Judecătoreşti Braşov FOTO Ioan Buciumar

În urma unui articol apărut în „Adevărul“ în 15 noiembrie 2021, în care se preciza că Protecţia Copilului a mers cu executorul judecătoresc să ia un copil de lângă străbunicul său chiar în ziua în care era înmormântată străbunica minorului, Camera Executorilor Judecătoreşti Braşov a solicitat un drept la replică.

În data de 15 noiembrie a.c., „Adevărul“ a prezentat cazul revoltător al unui copil pe care Protecţia Copilului a venit să-l ia din familia care îl crescuse, în urma unei decizii judecătoreşti - o măsură pe care autorităţile statului au decis s-o pună în aplicare, în cunoştinţă de cauză, în ziua înmormântării străbunicii minorului, în fapt cea care îl crescuse. 

În articolul „Înmormântare cu executare. Protecţia Copilului a mers să ia un copil din familie chiar la înmormântarea celei care l-a crescut” se arăta că reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov au mers la Râşnov să preia cu executorul judecătoresc un copil din familia care l-a crescut chiar când era înmormântată străbunica sa.

Camera Executorilor Judecătoreşti de pe lângă Curtea de Apel Braşov s-a autosesizat şi a cerut un drept la replică. 

„Pentru minorul la care face referire articolul există o Hotărâre judecătorească definitivă şi executorie prin care instanţa de judecată, după o analiză amănunţită a situaţiei, cât şi cu respectarea intereselor superioare ale minorului, a stabilit domiciliul acestuia la un centru rezidenţial”, precizează Camera Executorilor Judecătoreşti. 

Înmormântare cu executare. Protecţia Copilului a mers să ia un copil din familie chiar la funeraliile celei care l-a crescut

În continuare se arată că hotărârea nu a fost dusă la îndeplinire de străbunic, astfel că DGASPC Braşov s-a adresat executorului judecătoresc. 

În materialul „Adevărul“ din 15 noiembrie a fost publicat răspunsul dat de DGASPC Braşov, în ziua de 10 noiembrie, la întrebarea: „Cine a luat decizia continuării executării silite şi pe ce considerente?”

„În conformitate cu prevederile legale, executarea silită se realizează de către executorul judecătoresc, care stabileşte calendarul acţiunilor”, a răspuns Protecţia Copilului.

Următoarea întrebare adresată de „Adevărul“ a fost: „Era posibilă amânarea măcar cu o zi a executării silite?”

Nici de această dată, răspunsul nu a negat că a fost vorba de o executare silită. „DGASPC Braşov NU stabileşte calendarul executării silite”, a răspuns instituţia. 

Executorul judecătoresc spune însă că de la începerea executării silite şi până în prezent nu a efectuat nicio deplasare pe teren pentru punerea în aplicare a măsurii. El mai menţionează că l-a invitat pe străbunic la sediul său pentru rezolvarea pe cale amiabilă a situaţiei, însă a aflat că bătrânul a fost depistat pozitiv la SARS-CoV-2 şi este în izolare, astfel că executorul judecătoresc urmează să stabilească o altă dată la care străbunicul copilului să meargă la sediu.

Vă mai recomandăm: 

Ce lucru ilegal şi deranjant a descoperit primarul Braşovului la ora 2:00 noaptea, când era la o relocare de urs

Morminte profanate şi cetăţeni revoltaţi, într-un oraş din judeţul Braşov

Braşov

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite