Crater pe Bulevardul Gării din Brașov, lat cât o bandă de circulație
0O surpare de teren a adus la apariția unei gropi impresionante pe unul din cele mai intens circulate bulevarde din Brașov. Regia de termoficare a constatat că au căzut trei plăci peste conducte.
Un crater de mari dimensiuni a apărut pe Bulevardul Gării din Brașov. Gaura apărută în șosea are lățimea unei benzi de circulație, o lungime de mai bine de 5 metri și o adâncime de înălțimea unui om.
Șoferii care au trecut prin zonă au anunțat autoritățile și, din fericire, nu s-au înregistrat victime.
Îngrijorarea autorităților și brașovenilor a venit, mai ales, de la faptul că gaura ivită în asfalt a crescut pe parcursul zilei de joi, 13 octombrie.
„Surpare zona verde, care afectează si banda 1 din Bulevardul Gării. Am intervenit și am delimitat zona din banda 1 care este afectată, astfel încât să nu existe incidente. Colegii de la SPLT (Serviciul Public Local de Termoficare) verifică dacă este o problemă de la rețeaua de transport agent termic. În funcție de cele constatate, se va interveni pentru remedierea problemei care a cauzat această surpare și se va reface infrastructura străzii”, anunța Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, în momentul în care craterul a început să apară.
Groapa a continuat să crească, până s-a extins pe întreaga primă bandă de circulație de pe Bulevardul Gării din Brașov. Pentru șoferii care circulau între zona Făget și Gară s-a creat o problemă și mai mare la orele de vârf, din cauza aglomerației. În plus, troleibuzele erau nevoite să circule cu viteză redusă, pentru a nu le sări captatorii întinși la maximum din rulării pe banda a doua.
Angajații regiei de termoficare s-au deplasat la fața locului și au efectuat săpături pentru verificarea stării rețelei. Aceasta nu a fost afectată, astfel că refacerea zonei ar trebui să nu dureze foarte mult.
„Trei plăci ale unui canal termic realizat în anii ‘80 au cedat și s-au prăbușit peste rețeaua de transport agent termic. Rețeaua de transport nu a fost avariată, iar SPLT a intervenit pentru a ridica plăcile de pe conducte, pentru ca acestea din urmă să nu cedeze. S-au comandat alte plăci, iar, după montarea lor, se va reface carosabilul și zona verde. Până se vor realiza aceste lucrări, zona a fost presemnalizată și semnalizată pentru a se evita producerea de accidente”, a informat Sorin Toarcea, după încheierea verificărilor.
Comentariile acide la adresa întâmplării nu au ezitat să apară. Astfel, surparea a fost comparată cu Groapa Marianelor, locul de pe Terra cu cea mai mare adâncime. De asemenea, legat de plăcile care trebuie montate, unul din comentarii făcea referire la biscuiții de pe strada Iuliu Maniu care au fost și ei comandați, însă lucrările s-au oprit mai bine de o lună pentru că nu au sosit.