Ce le recomandă ghidul Michelin străinilor să viziteze la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cetatea Prejmer a fost vizitată şi de prinţul Charles al marii Britanii. FOTOAdevărul.
Cetatea Prejmer a fost vizitată şi de prinţul Charles al marii Britanii. FOTOAdevărul.

Cetatea Prejmer a primit 3 stele în prestigiosul ghid turistic Distincţia acordată cetăţii din judeţul Braşov este cea maximă. Biserica Neagră  şi Castelul Bran au primit 2 stele, iar strada Sforii tot din Braşov, o stea. Ghidul Michelin pentru România are 368 de pagini şi prezintă obiective turistice din toată ţara.

Biserica Fortificată din Prejmer este principal atracţie a comunei şi a fost vizitată anul trecut şi de prinţul Charles. A fost construită în 1218 de către Cavalerii Teutoni, în stil gotic şi este înscrisă pe lista patrimoniului cultural modial UNESCO. Biserica adăposteşte unul dintre cele mai vechi altare din Transilvania, pictat în secolul al XV-lea, dar şi o orgă din 1803, denumită „orga morţii", datorită sunetelor menite să-i sperie pe atacatori.

Biserica Neagră este cel mai mare edificiu de cult în stil gotic din sud-estul Europei. Biserica Neagră este celebră nu doar prin dimensiunile sale, ci şi prin faptul că aici se află cel mai mare clopot din România, un clopot din bronz care cântăreşte şase tone. Corul susţinut de contraforţi exteriori, decoraţi cu edicole care adăpostesc statui de sfinţi, constituie unul din puţinele exemple de acest tip din Transilvania.

Castelul Bran este cei mai vizitat obiectiv turistic din România. Turiştii pot vizita acum 23 de camere, număr dublu fată de perioada când Branul făcea parte din patrimoniul naţional. Majoritatea pieselor de mobilier expuse au fost cumpărate din consignaţii din Italia şi datează din aceeaşi perioadă cu piesele originale. Din păcate, vizitatorii pot vedea foarte puţine obiecte care au aparţinut familiei regale. Printre acestea se află costumul popular preferat al reginei Maria, una dintre coroanele regale şi un pumnal ale regelui Ferdinad, dar şi cartea de oaspeţi a reginei Maria şi a principesei Ileana.

Puţini ştiu că strada Sforii are o istorie de câteva secole. A fost atestată documentar în secolul XVII şi reflectă tendinţele de urbanizare ale Braşovului medieval. Mult timp a fost folosită doar ca şi cale de acces de face legătura între străzile Porta Schei şi Cerbului. Marea reabilitare a venit în anul 2003. A fost schimbat pavajul şi s-au refăcut pereţii clădirilor. Strada şi-a recăpătat farmecul de odinioară şi datorită felinarelor care arată exact ca cele de acum 100 de ani. Lămpaşele folosite acum au fost comandate după modelul celor existente la muzeu, singura diferenţă fiind aceea că azi nu mai funcţionează cu gaz.â

Stelele din Ghidul Michelin sunt după următoarele criterii: impresia pe care i-a făcut-o vizitatorului la sosire, renumele site-ului, patrimoniul său cultural, comoditatea şi confortul oferit vizitatorului, autenticitatea şi farmecul său.  Distincţii maxime, adică 3 stele, au mai primit: Mănăstirile din Bucovina, Maramureşul, Dragomirna, Sibiul, Transfăgărăşanul, Horezu şi Delta Dunării. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite