Braşovul are nevoie de garanţii de la Guvern pentru Olimpiada de Tineret din 2020. Reprezentanţii Comitetului Olimpic Internaţional vin în inspecţie săptămâna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul Olimpic al Tineretului European este unul dintre atuurile Braşovului. FOTOArhivă.
Festivalul Olimpic al Tineretului European este unul dintre atuurile Braşovului. FOTOArhivă.

Braşovul se luptă cu Lausanne pentru a obţine dreptul de organizare al competiţiei. Pentru a fi declarat câştigător Braşovul are neapărat nevoie de garanţii guvernamentale că va suporta cheltuielile necesare care sunt în jur de 23 de milioane de euro.

Braşovul are sprijinul declarativ al Guvernului, dar are nevoie de garanţii clare. „Când am depus dosarul de candidatură, de la Guvern am primit o «scrisoare de încredere», dar cei de la CIO, pe lângă unele clarificări, ne-au cerut şi garanţii guvernamentale. Am vorbit şi astăzi cu preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român , Alin Petrache, şi i-am cerut să facă demersuri pe lângă Guvern. Noi am emis acte normative, dar nu putem da şi o Hotărâre de Guvern”, a explicat primarul Braşovului, George Scripcaru, citat de bzb.ro

Reprezentanţii Comitetului Olimpic Internaţional vin săptămâna viitoare la Braşov pentru a inspecta bazele sportive pe care urmează să se desfăşoare competiţiile. Avantajul major al Braşovului este imensul succes al FOTE  (Festivalul Olimpic al Tineretului European) care a fost organizat impecabil. Un alt avantaj al Braşovului este că, spre deosebire de Lausanne, în ţara noastră probele se vor putea desfăşura pe un areal restrâns, respectiv Braşov, Poiana Braşov, Râşnov, Predeal şi Cheile Grădiştei. În plus satul olimpic va fi în Poiana Braşov care dispune de o capacitate mare de cazare astfel că deplasarea la locul de desfăşurare a probelor va fi de scurtă durată, lucru extrem de important . Oraşul Lausanne nu are o astfel de locaţie cum este Poiana Braşov.  Braşovul mai are nevoie până în 2020 de un patinoar  pentru probele de short-track, pe lângă cel olimpic. Acesta va fi amenajat în Poiana Braşov pe locul vechiului patinoar. Mai este nevoie şi de pistă de sanie şi bob, care s-a putea face la Cheile Grădiştei unde este şi bază de biatlon şi schi fond.

Şi Lausanne are un avantaj mare. În staţiunea elveţiană este sediul Comitetului Olimpic Internaţional, astfel că oficialii cunosc foarte bine dotările de acolo, iar bazele sportive sunt foarte bine amenajate. În schimb staţiunea are şi o bilă neagră. Elveţienii au refuzat, prin referendum popular, depunerea candidaturii oraşului Lausanne pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2014 (care au fost la Soci), iar acest lucru va fi luat în calcul pentru că este posibil ca locuitorii să refuze din nou să suporte cheltuielile. Acestea s-ar putea ridica la 23 de milioane de euro.

Pe aceeaşi temă:

Braşovul are de trei ori mai mulţi turişti decât Sibiul

Braşovul este printre oraşele cu cele mai bune condiţii de locuit

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite