Braşov: Cine sunt campionii deplasărilor în străinătate?!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 550.000 de lei au cheltuit, anul trecut, autorităţile judeţene şi cele locale pentru deplasări peste hotare. Aflaţi ce aleşi locali au fost mai cheltuitori şi cine a fost mai chibzuit.

Chiar dacă 2010 a fost un an de criză, autorităţile braşovene nu au tăiat la zero bugetul alocat deplasărilor în străinătate şi au cheltuit sume considerabile în acest sens.

În conformitate cu declaraţiile reprezentanţilor Consiliului Judeţean, deplasările au fost efectuate cu scopul stabilirii de parteneriate şi relaţii de colaborare cu instituţii şi organizaţii din străinătate în vederea promovării judeţului ca destinaţie turistică şi de afaceri, dar şi pentru a atrage investitori. Astfel, CJ a participat la cinci dintre misiunile economice organizate de Camera de Comerţ Alba în Scoţia, China Rusia, Brazilia, Emiratele Arabe, dar şi la deplasări în Moldova, Polonia, Ungaria, Turcia, Spania, Germania Franţa, Austria şi Belgia. Pentru acest „itinerar", conform execuţiei bugetare, la 31.12.2010, sumele efective cheltuite au fost de peste 530.000 de lei. „Toate deplasările au fost organizate de instituţii ale statului, iar participarea noastră a vizat crearea cadrului necesar pentru îndeplinirea atribuţiilor ce revin Consiliului Judeţean, în ceea ce priveşte dezvoltarea economico-socială a judeţului, gestionarea serviciilor publice, cooperarea inter-instituţională“, ne-a declarat preşedintele CJ Aristotel Căncescu.

Primăria, mai chibzuită

Şi reprezentanţii Primăriei Braşov s-au „plimbat" în străinătate, însă, au cheltuit doar 21.652 de lei. Astfel, viceprimarul Miklos Gantz a participat în martie 2010, la Bruxelles, la Săptămâna Europeană a Energiei Durabile, unde Braşovul a fost premiat pentru Zilele Municipale ale Energiei Inteligente. Conform datelor prezentate de aleşii locali, la Bruxelles, nu s-au cheltuit decât 2.951 de lei. Ceva mai mult, 18.701 lei, a cheltuit primarul alături de şapte consilieri locali, la Linz, cu scopul de a discuta aspecte sociale şi economice ale celor două oraşe.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite