49 de miloane, datorii la fondul de sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa de Asigurări de Sănătate Brasov are de recuperat datorii de aproape 49 de milioane de lei de la cei care nu şi-au plătit contribuţiile.

În perioada 2005-2010, peste 30 de mii de persoane fizice autorizate nu au contribuit la fondul se sănătate, deşi erau obligate de lege să facă acest lucru. Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) a Judeţului Braşov are de recuperat datorii de aproape 49 de milioane de lei, potrivit calculelor reprezentanţilor CAS.

Vrem să anunţăm persoanele în cauză, prin postarea listei cu cei 30. 210 datornici pe site-ul CAS, dar şi la ghişeele ANAF. În cazul în care nu vor reacţiona în termen de 45 de zile, se va iniţia procedura de executare silită", a spus Elemer Wusinczky, directorul CAS Braşov.

Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Braşov spun că banii pe care îi au de recuperat de la persoanele fizice autorizate care nu şi-au plătit contribuţiile în ultimii cinci ani le-ar acoperi fondurile necesare pentru aproape două luni de zile

Peste un milion de lei, datorie de top

Cea mai mare datorie înregistrată este cea a unui notar public din Braşov, în valoare de peste un million de lei. „Persoanele pot contesta deciziile de impunere emise în baza informaţiilor obţinute prin protocol de la administraţia financiară. Datornicii trebuie să se prezinte cu documentele emise de unităţile teritoriale ANAF din care să rezulte natura veniturilor impozabile pentru anii 2005 - 2010", a spus Florica Paraschiv, director economic al CAS Braşov.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite