22 de percheziţii la Braşov în dosar penal de evaziune fiscalăde aproape 10 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Suceava au efectuat 167 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judeţele Suceava, Botoşani, Bacău, Dâmboviţa, Neamţ, Timiş, Vrancea, Braşov, Mureş, Galaţi, Vâlcea, Ilfov, Iaşi, Olt, fiind căutate 110 persoane acuzate de evaziune fiscală şi spălare de bani. La Braşov au avut loc 22 de percheziţii.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, cercetările vizează 118 învinuiţi persoane fizice şi 39 de învinuiţi persoane juridice, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de iniţiere/constituire/sprijinire/aderare a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul fiind de 9,8 milioane de euro.
 

Potrivit anchetatorilor membrii grupării intrau în contact direct cu administratori ai unor societăţi comerciale care se arătau interesaţi în a-şi diminua baza impozabilă, iar prin intermediul societăţilor comerciale pe care le deţineau sau le controlau, se efectuau vânzări fictive de bunuri, fiind emise facturi fictive pentru marfa inexistentă în realitate, facturi  pe care societăţile beneficiare le introduceau în contabilitate. Pentru ca totul să pară legal membrii grupării le dădeau bani firmelor care apelau la ei, pentru a fi făcute viramentele bancare. Apoi retrăgeau banii. În schimbul serviciilor lor, membrii grupării primeau o cotă parte din suma cu care a fost prejudiciat statul.
 

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, urmează a fi audiate 110 persoane, după finalizarea audierilor, faţă de învinuiţi urmând să fie dispuse măsurile legale.

Pe aceeaşi temă

Google, bănuit de evaziune fiscală în Marea Britanie

Fiica cea mică a regilor Spaniei, cercetată pentru delicte fiscale

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite