113 voluntari, în teambuilding, pentru a renova o secţie de spital. În total, s-au cheltuit 60.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După această reabilitare, Spitalul Judeţean va dota cu mobilier şi aparatură spaţiile modernizate. Foto: Kasper Development
După această reabilitare, Spitalul Judeţean va dota cu mobilier şi aparatură spaţiile modernizate. Foto: Kasper Development

Proiectul de reabilitare a unei parţi din Secţia de Urologie a Staţionarului Tractorul a fost posibil după ce 113 voluntari au răspuns pozitiv apelului de a reconstrui aceste spaţii. În loc să meargă în teambuilding la munte sau într-un resort, voluntarii s-au alăturat anul acesta unei cauze sociale.

Membrii echipei implicate zi de zi în dezvoltarea şi construcţia proiectului Coresi Avantgarden de pe fosta platformă Tractorul au lucrat timp de şase săptămâni pentru a schimba gresia, fainţa şi toată tâmplăria din secţie. Saloanele, băile şi vestiarele arată acum precum într-un spital privat. Cei 113 voluntari au lucrat prin rotaţie, până seara târziu, pentru a putea să reabiliteze spaţiile într-un timp record. În doar şase săptămâni au reuşit să tencuiască, să toarne şape şi să zugrăvească saloanele, grupurile sanitare, holul şi cabinetele. În mod normal, o astfel de lucrare ar fi durat chiar şi şase luni. Cot la cot au lucrat ingineri constructori, consilieri juridici, IT-işti, contabili sau agenţi de vânzări şi astfel au avut posibilitatea să se cunoscă mai bine. Valoarea investiţiei, exclusiv a materialelor folosite, se ridică la 60.000 de euro. 

Un proiect complex

„A existat o sugestie în interiorul firmei de a face o altfel de acţiune de teambuilding în acest an, nu în folosul propriu, ci al comunităţii. Aşa s-a născut ideea de voluntariat la acest spital din zona Tractorul. A  însemnat o lucrare de reabilitare complexă, adică am demolat şi am îndepărtat toate straturile vechi de tencuială, de faianţă, de gresie, de şapă şi am ajuns în miezul structural al construcţiei. Toate aceste lucrări pe care le-am îndepărtat prin demolare, a trebuit să le refacem ulterior”, a explicat Daniela Kasper, fondatoarea companiei Kasper Development, la rândul său voluntar în acest proiect.

Renovare sectie spital Urologie Brasov. Foto

Oameni care au învăţat să construiască

În cele şase săptămâni, cei implicaţi în acest proiect au prestat în paralel cele două activităţi, de voluntari dar şi la locul de muncă. Managerul companiei a declarat că motivaţia şi dorinţa de a finaliza proiectul a crescut în rândul angajaţilor, iar acţiunea a contribuit la o mai bună comunicare şi relaţionare între departamente. Zilnic, fiecare echipă a fost condusă de un team-leader, responsabil de planificare, organizare, dar şi progresul lucrărilor realizate de colegi. Unul dintre team-leaderi a menţionat că, această experienţă a contribuit la dezvoltarea unor noi abilităţi, cum ar fi cea de motivare a colegilor.

După această reabilitare, Spitalul Judeţean va dota cu mobilier şi aparatură spaţiile modernizate. Totodată, anul viitor se vor aloca fonduri şi pentru igienizări în celelalte secţii ale pavilionului Tractorul. „În asemenea momente, când un dezvoltator bagă bani în sănătate benevol, te lasă fără cuvinte. Iar efortul voluntarilor este de apreciat.”, a menţionat Călin Cobelschi, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă la recepţia proiectului. „Beneficiarii adevăraţi ai acestui proiect sunt pacienţii noştri. În al doilea rând, suntem noi, medici, asistente, infirmiere – toţi care lucrăm aici. Este fantastic, extraordinar, nici măcar într-o clinică privată nu am văzut o asemenea lucrare de calitate”, apreciază conf. univ dr. Ioan Scârneciu, şeful Secţiei Urologie.

Citeşte şi:

Ministerul Sănătăţii construieşte la Braşov primul spital regional cu secţie de arşi şi de transplant renal. Sorina Pintea: „Nu mai avem nicio piedică”

Noul spital regional de 250 de milioane de euro de la Braşov a obţinut certificatul de urbanism pentru construcţie

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite