Un pensionar brăilean acuză Poliţia Locală că i-a dat o amendă într-o perioadă când se afla internat în spital, operat la plămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO adevarul.ro
FOTO adevarul.ro

Poliţia Locală Brăila este acuzată că aplică amenzi în mod abuziv unor persoane care n-ar fi săvârşit de fapt contravenţiile în cauză. Cel puţin aşa susţine un pensionar. Acesta spune că a aflat abia acum că are de plătit o sancţiune primită în luna mai a anului în curs. Problema e, după cum afirmă bărbatul, că în perioada respectivă era internat în spital şi nu avea cum să fie sancţionat.

„Zilele trecute, am primit acasă o înştiinţare de la Direcţia Financiară cum că am de plătit 250 lei, pentru nişte amenzi primite de la Poliţia Locală. Am mers la Finanţe şi m-am interesat, iar acolo mi-au zis că amenzile figurează în lunile martie şi în mai. Eu în mai eram în spital, la Galaţi, operat la plămâni. Chiar nu aveam cum să primesc amendă. Nici de cea din luna martie nu îmi amintesc nimic. Recunosc că, anul trecut, în 2013, mi s-au dat două sancţiuni, pe care le-am achitat fără nicio contestaţie. Dar anul acesta chiar nu au mai avut de ce să mă amendeze. Mă tem că ei au numele meu în baza de date şi, dacă prind pe vreunul care nu prezintă buletinul, trec amenda pe numele meu. Sau poate că o fi vreunul care, când l-au luat agenţii la întrebări, a dat numele meu. Eu ştiu sigur că nu am luat nicio amendă anul ăsta, iar acum trebuie să achit 250 lei aşa, din senin. Consider că e un abuz din partea Poliţiei Locale“, afirmă pensionarul Ion T., care locuieşte în Brăiliţa, pe o stradă de la marginea cartierului, unde de regulă se adună foarte multe deşeuri aruncate de locatarii zonei.

Conducerea Poliţiei Locale susţine, însă, că nu are cum să fie vorba despre o greşeală. „Persoana respectivă figurează în baza noastră de date cu patru amenzi, toate pentru aruncare de deşeuri pe domeniul public. Două au fost date anul trecut, două anul acesta, în primăvară. Faptul că dumnealui susţine că se afla în spital într-o anumită perioadă nu poate fi o dovadă că nu avea cum să săvârşească acea contravenţie. Poate e vorba despre o spitalizare de o zi, sau despre o învoire primită de la cadrele medicale pentru a merge acasă pentru o zi - două. Noi avem dovezi, inclusiv fotografii făcute în momentul aplicării amenzii. Conform legii, nu putem anula sancţiunea. Dacă dumnealui consideră că i s-a făcut o nedreptate, se poate adresa instanţei de judecată, iar în timpul procesului noi venim cu dovezile pe care le avem, dânsul vine cu dovezile sale, pentru ca judecătorii să poată lua o decizie în cunoştinţă de cauză“, a precizat Georgică Tănase, şeful Compartimentului Ordine Publică din cadrul Poliţiei Locale Brăila.


Ion T. spune că nu are bani de judecată şi, decât să aştepte să i se pună poprire pe pensie, va plăti de bunăvoie suma în cauză. "O să mă duc să achit amenda, deşi nu este normal. Eu chiar n-am fost sancţionat anul acesta, mai ales că am avut problemele respective de sănătate şi am stat săptămâni întregi în spital. Mi-e teamă, însă, că o să mai primesc înştiinţări de-astea acasă, cu amenzi aplicate altora dar trecute pe numele meu", spune pensionarul.

Cititi şi:

Hoţi de lemne, prinşi de poliţiştii locali gălăţeni după o urmărire ca în filme

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite