S-a aprobat: Prima cursă pentru motociclişti pe pista de la Ianca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce s-a aprobat transmiterea unei părţi din Cazarma 906 Ianca, din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al judeţului Brăila şi administrarea Consiliului Judeţean (CJ), acum, o parte a pistei, respectiv 270.000 mp, va fi închiriată pentru diverse activităţi de agrement.

"Există o cerere din partea unei societăţi care doreşte realizarea unei zone de agrement, organizarea unui circuit automobilistic pe fosta pistă de avioane şi desfăşurarea de activităţi sportive", a precizat Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele CJ Brăila.

Acesta a recunoscut că a aprobat o astfel de cerere şi pe 9 octombrie aici va avea loc prima întrecere de motociclism.

"Organizatorii asigură totul, noi punem la dispoziţie doar pista", spune şeful CJ.

Brăila: Pista de la Ianca va găzdui curse de maşini

Reparaţii cerute de situaţie

Pistele vor fi amenajate la standarde superioare, dar fără a se "aduce atingere elementelor de structură". În plus, misiunile din incinta aeroportului, executate de Ministerul Apărării Naţionale, nu vor fi afectate.

Bani publici: Mii de euro aruncaţi „într-o gaură neagră” de către Consiliul Judeţean Brăila/VIDEO

Închirierea se va face prin licitaţie publică, contractul de închiriere urmând a se încheia pe 10 ani, cu posibilitatea prelungirii acestuia. Din chiria lunară încasată, 50% se virează la CJ, restul la bugetul de stat.

Portret: Marian Covache este un fost pilot care apără drepturile proprietarilor brăileni

"Comparând tariful rezultat în urma calculelor efectuate cu redevenţele practicate în aceeaşi zonă pentru terenuri, ţinând cont de suprafaţa ce va fi închiriată, zona de amplasare şi destinaţia acestei părţi de imobil, propunem o chirie minimă anuală/mp de la care porneşte licitaţia de 0,15 euro/mp/an", spune Alina Rusu, directorul Direcţiei Economice.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite