Restricții de trafic în zona șantierului podului suspendat peste Dunăre de la Brăila

0
Publicat:

Noi restricții de trafic vor fi în zona șantierului podului suspendat peste Dunăre de la Brăila. Acestea vor intra în vigoare în partea a doua a săptămânii, anunță reprezentanții constructorilor.

Podul suspendat peste Dunăre, FOTO: Radu Aramă
Podul suspendat peste Dunăre, FOTO: Radu Aramă

Restricțiile se vor aplica începând de vineri, 27 ianuarie. Noile reguli vor fi impuse ca urmare a lucrărilor de terasament ce urmează să fie efectuate în zona unei treceri la nivel cu calea ferată. În zona vor fi instalate indicatoare rutiere în vederea fluidizării traficului auto.

„Traficul rutier pentru accesul la Proprietăți se va desfășura pe Strada Bacului cu descărcare în Șoseaua Baldovinești. Drumul național DN2B va fi tranzitat pe sectorul cuprins între intersecția cu Șos. Baldovinești și intersecția cu DC10. Traseul ocolitor continuă cu DJ 221B până la Calea Galați”, a transmis Viorel Eşanu, responsabil cu monitorizarea lucrărilor la podul peste Dunăre din partea constructorului Astaldi.

Podul peste Dunăre de la Brăila s-ar putea deschide în primăvara anului viitor, în aprilie sau mai, pe varianta Măcin și în august-septembrie pentru varianta Jijila din județul Tulcea, a spus Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. 

Cea mai înaltă construcţie din România

Podul suspendat peste Dunăre, „Golden Gate-ul” de la Brăila, va fi cea mai înaltă construcţie din România şi cea mai scumpă lucrare de infrastructură realizată în ultimii 30 de ani. De asemenea, va fi ultimul pod peste Dunăre, înainte de vărsarea în Marea Neagră, cel mai mare din România şi al treilea din Europa ca dimensiune. Investiţia presupune amenajarea a 23 kilometri, dintre care 17 kilometri sunt pe teritoriul judeţului Tulcea. Deasupra Dunării este podul suspendat, în lungime 1,9 kilometri.

Podul are trei deschideri: o deschidere principală (1.120 metri) şi două deschideri laterale de 489,6 m pe malul Brăila şi de 364,6 metri pe malul Tulcea. De o parte şi de alta sunt prevăzute două viaducte de acces în lungime de câte 110 metri fiecare.

Drumul principal va avea două benzi pe sens şi va lega judeţul Brăila de judeţul Tulcea, iar drumul de legătură spre Măcin va avea o bandă pe sens, în lungime de 4,3 kilometri. În rest, vor fi realizate intersecţii giratorii, 33 de poduri, podeţe, pasaje şi o staţie de taxare.

Pilonii au 192 metri înălţime totală de la partea superioară a fundaţiei şi sunt localizaţi în apropierea malurilor.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite