Proiectul stației de epurare a apelor uzate Brăila bate pasul pe loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine, sau cel târziu la începutul săptămânii viitoare, municipalitatea va avea o nouă întâlnire cu reprezentanții firmei care se ocupă de proiect. Primarul spune că cel mai mare pericol în acest moment este reluarea licitațiilor pe partea de mediu.

În ciuda întârzierilor și discuțiilor legate de lucrările la stația de epurare a apelor uzate, primarul Aurel Simionescu spune că nu poate fi vorba de pierderea acestui proiect și de înapoierea banilor europeni.

„Pericolul este să ne lungim foarte mult cu aceste lucrări și să reluăm licitațiile pe partea de mediu. Nu pierdem nimic material, dar nu ne ajută această situație pentru că ne tot lungim", a precizat acesta.

Mai mult, edilul a declarat că mâine sau săptămâna viitoare se va întâlni cu reprezentanții firmei care se ocupă de acest proiect și vor discuta cu subcontractorii pentru ca oamenii să se apuce de treabă.

Reamintim că investiția se ridică la 48 de milioane de euro, o parte din bani provin de la UE. Lucrările sunt în impas după ce firma turcească „Sistem Yapi" cea care ar fi trebuit să ducă la pun sfârșit proiectul are problema financiare. Soluția aleasă a fost ca firma germană „Passavant" să preia contractul de la „Yapi". Rămâne de văzut dacă schimbarea de putere între cele două firme s-a produs.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite