PNL Brăila reclamă “schimbările făcute pe criterii politice” la conducerea unor instituţii de învăţământ brăilene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Schimbările de directori făcute de Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila a trezit suspiciuni în rândurile partidelor de opoziţie. Într-un comunicat de presă emis de pre[edintele PNL Brăila, Vasile Cortez, se vorbe[te despre numiri făcute pe “criterii politice”.

"Partidul Naţional Liberal priveşte cu îngrijorare campania de schimbare a directorilor de şcoli din judeţul Brăila, o acţiune ce are la bază doar decizii politice. Recent, Inspectoratul Şcolar Judeţean a operat o serie de modificări în conducerea unor unităţi de învăţământ din municipiul şi judeţul Brăila. Astfel, 32 de directori de şcoli şi licee au fost înlocuiţi fără a se comunica criteriile ce au stat la baza schimbărilor efectuate.

Mai mult, în Tichileşti, Victoria şi Unirea, conducerea Inspectoratului Judeţean Şcolar a luat decizia de a-i înlocui pe directorii unităţilor de învăţământ fără o analiză corectă a criteriilor de performanţă managerială. PNL Brăila respectă dreptul Inspectoratului Şcolar Judeţean de a opera astfel de modificări, dar îşi manifestă îngrijorarea în legătură cu numirile efectuate de către inspectorul şcolar judeţean adjunct, acesta având legături de rudenie cu liderii ALDE Brăila", spune liderul PNL.

Acesta anunţă că partidul pe care îl reprezintă va monitoriza toate deciziile ISJ pentru a se asigura că factorul politic, indiferent de culoarea sa, nu va afecta activitatea instituţiei. "Atragem atenţia atât factorilor direct implicaţi în aceste schimbări, cât şi celor care le comandă din spate, că nu vom tolera niciun fel de ingerinţă a factorului politic în procesul educaţional, ce are scopul de a-i determina pe părinţii copiilor ce merg la şcoală să voteze la alegerile parlamentare cu PSD sau aliaţii acestuia. În caz contrar, vom solicita parlamentarilor noştri să-l interpeleze în Parlament pe Ministrul Educaţiei cu privire la situaţia de la Brăila", a conchis Cortez.


Schimbările reclamate de liberali au fost făcute pe 16 august, când la ISJ Brăila a avut loc şedinţa Consiliului de Administraţie, unde s-au stabilit noii directori pentru anul şcolar 2016-2017. În unele cazuri, profesorii au ieşit la pensie, în altele au cerut schimbarea din funcţie, dar sunt şi directori care au fost înlocuiţi pentru că nu şi-au îndeplinit indicatorii de performanţă, a anunţat conducerea ISJ. În total, au fost schimbaţi 32 din cei 107 directori şi directori adjuncţi care conduc grădiniţele, şcolile şi liceele din Brăila.

Citiţi şi

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite