Mizeria din Spitalul Judeţean Brăila a oripilat o echipă de control de la Ministerul Sănătăţii. Amendă aplicată: 15.000 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Florentin Coman
FOTO Florentin Coman

Un control făcut de o echipă a Ministerului Sănătăţii, în prima săptămână a lunii august, a depistat un lung şir de nereguli la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, motiv pentru care unitatea medicală a primit o amendă drastică, de 15.000 lei.

Spaţii murdare, pereţi crăpaţi şi murdari, grupuri sanitare insuficiente, mobilier vechi şi nefuncţional, sunt doar câteva dintre deficienţele constatate de inspectorii de la minister. Mai grav este că aceştia au găsit probleme de cazare total improprii exact la cea mai grea secţie, aceea de Oncologie. Tot la Oncologie lipseau frigiderele necesare depozitării în condiţii corespunzătoare a citostaticelor.

Managerul spitalului, dr. Mihai Iugulescu recunoaşte că deficienţele găsite de echipa de control există în unitatea pe care o manageriază şi spune că, împreună cu conducerea Consiliului Judeţean Brăila se vor lua un set de măsuri pentru corectarea situaţiei.

Iugulescu a declarat, pentru cotidianul „Obiectiv – Vocea Brăilei”, că personalul medical poartă o parte din vină pentru felul cum se derulează lucrurile la Spitalul Judeţean. Directorul a dat ca exemplu o situaţie absolut jenantă găsită de inspector, care au fost oripilaţi de faptul că îşi pusese la păstrare un pui congelat recent cumpărat în frigiderul de medicamente din secţia unde lucra.

Cititi si

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite