Laminoriști în fața Prefecturii Brăila: „Boc, Boc, pensia noastră la noroc!”/FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asta au strigat membrii Sindicatului Metal 94 de la Laminorul Brăila în fața Prefecturii timp de două ore.50 de reprezentanţi ai metalurgiei brăilene s-au înfiinţat în faţa Palatului Administrativ, încă de la orele 10.00, pentru a-şi striga nemulţumirile faţă de noul proiect de lege al pensiilor.

GALERIE FOTO AICI

În frunte cu liderul Constantin Iarca, angajaţii SC Laminorul SA Brăila au scandat, în faţa sediului reprezentanţilor Guvernului în teritoriu, lozinci de genul: „Azi metalurg, mâine în coşciug!", „Nu aruncaţi greutăţile crizei doar pe umerii salariaţilor", „Paraziţii şi escrocii conduc, astăzi, ţara noastră!".

Metalurgiştii au huiduit şi au sunat din talangă timp de două ore, dovedindu-se extrem de vehemenţi faţă de măsurile anti-criză ale Guvernului.

„Voi dormiţi în Parlament, iar pentru noi, pensia nu este un drept" şi „Pensia noastră, mila voastră!", „Boc, Boc, pensia noastră la noroc!", „Să schimbăm prefectul" sau „Noi i-am pus, noi îi dăm jos"- au strigat protestatarii.

Nici parlamentarii brăileni nu au fost iertaţi. La cabinetele acestora au fost depuse petiţii în care se reclamă lipsa lor de interes pentru alegători. „Vom forța o nouă întâlnire cu parlamentarii brăileni, iar dacă nu vor dori să dea curs solicitării noastre, le vom picheta cabinetele, pentru că ei dovedesc că nu au timp să se intereseze de problemele cetățenilor", a spus Iarca.

Mult zgomot în van

Laminoriștii au solicitat ieri susținerea amendamentelor la proiectul de Lege privind Sistemul Unitar de Pensii formulate de Federația Sindicală a Siderurgiștilor Metarom București la care Sindicatul Metal 94 este afiliat, amendamente depuse la Comisia de Muncă din Camera Deputaților încă din luna aprilie 2010.

Sindicaliștii consideră că proiectul de modificare a legii pensiilor prevede clauze de neacceptat pentru salariații din siderurgie și metalurgie, prin creșterea bruscă a vârstei de pensionare a salariaților încadrați în condiții speciale de muncă de la 50 de ani, la 55 de ani, precum și faptul că s-a propus că perioadele de vechime în muncă realizate în grupele I și II de muncă până la data de 01.04. 2001 să constituie stagiu de cotizare în condiții deosebite în vederea reducerii vârstelor de pensionare, dacă după 01.04.2010 nu au fost încadrate în condiții speciale.

„Acești guvernanți, parlamentari, ne obligă să murim la locul de muncă. Nu ne lasă ca pensia să devină un drept", a mai spus Constantin Iarca.
În pofida gălăgiei pe care au făcut-o aproape două ore și n-au depășit spațiul amenajat special de jandarmi, metalurgiștii nu au reușit să-l scoată afară pe prefect, însă petiția a ajuns pe masa reprezentantului Guvernului în teritoriu.

Mișcările sindicale vor continua în perioada următoare în toate orașele în care sunt unități metalurgice și siderurgice, precum și în București.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite