Încă o mini-reţea care acţiona prin metoda "Accidentul" a fost anihilată!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
accidentul

Vineri, la orele 18:30, poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale i-au depistat şi identificat, într-o agenţie bancară din incinta unui supermarket din municipiu, pe V.George (44 de ani) şi S.Eugen (22 de ani), ambii din Brăila, care intenţionau să ridice sumele de 4.600 de lei şi 1.960 de euro.

Aceştia au fost conduşi  la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila şi, cu ocazia controlului corporal sumar, asupra acestora au fost găsite două telefoane mobile, iar în urma examinării acestora s-a constatat că S.Eugen primise două mesaje conţinând două coduri de reîncărcare cu sumele de bani ce urmau a fi ridicate, numele şi oraşul expeditorului.

Poliţiştii au stabilit că persoana înşelată este V.Maria, din comuna Iacobeni, judeţul Suceava, care depusese reclamaţie la Poliţia Municipiului Vatra Dornei.

În urma cercetărilor efectuate s-a probat faptul că, în ziua de 19.07.2013, V.George a ridicat prin serviciul Western Union suma de 3.000 de euro, expediată de partea vătămată V.Maria, care fusese contactată telefonic de un presupus avocat, care i-a cerut sumele de bani pe motivul că fiul ei a comis un accident rutier cu victime şi, pentru a scăpa de rigorile legii, trebuie să plătească despăgubiri familiilor presupusei victime. 

De asemenea, poliţiştii brăileni au mai stabilit că activitatea infracţională a celor în cauză era coordonată din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi de D.Dănuţ (35 de ani), din Braila, care a sunat-o pe partea vătămată şi s-a dat drept avocatul din oficiu al fiului său şi a determinat-o să trimită sumele de 4.960 de euro şi 4.600 de lei, pe numele lui V.George. 

Împotriva acestora a fost începută urmărirea penală, S.Eugen şi V.George fiind reţinuţi pe bază de ordonanţă şi introduşi în Centru de Reţinere şi Arestare Preventivă, din cadrul IPJ Brăila.

Sâmbătă, toţi trei au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila. Instanţa de judecată a emis pe numele lui D.Dănuţ, mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar pentru ceilalţi doi inculpaţi, mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, fiind încarceraţi în Centru de Reţinere şi Arestare Preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

În urma percheziţiei domiciliare efectuate la locuinţa mamei lui D.Dănuţ, într-o magazie din lemn, aflată în curtea imobilului, au găsit într-o poşetă suma de 1.240 euro, aflată într-un plic, bijuterii din metal galben, un ceas de mână şi alte bunuri care pot proveni din săvârşirea de infracţiuni, fiind ridicate în vederea cercetărilor.

În paralel, poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale Brăila au efectuat o percheziţie în camera de deţinere a inculpatului D.Dănuţ, din Penitenciarul Galaţi, împreună cu lucrători ai acestei intituţii, fiind găsite şi ridicate 6 aparate telefonice cu cartele SIM, a căror date urmează a fi exploatate pe parcursul cercetărilor.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite