GALERIE FOTO Liceeni şi muzică folk la Găiseanca, in memoriam Păunescu: ”Şi nici n-o să mai vină apoi”
0Elevii din două licee brăilene,"George Vâlsan" din Făurei şi „Mihail Sebastian"din Brăila,şi-au dat întâlnire la Şcoala Gimnazială Surdila Găiseanca,unde prof. de cultură civică Ionel Lăzărică şi prof.Sorin Stancu,Ramona Nistor şi Mioara Lupu,din cadrul catedrei de Limbă şi comunicare,au organizat activitatea cultural artistică „Şi nici n-o să mai vină apoi".
Activitatea,la care au participat şi elevi şi cadre didactice din şcoala gazdă s-a desfăşurat în memoria poetului Adrian Păunescu,de la a cărui trecere în nefiinţă se împlinesc doi ani.
În deschiderea manifestării,prof. Ionel Lăzărică a mulţumit participanţilor pentru implicare şi pentru curajul de a alege poezia,într-o lume în care a început "goana după aur".Apoi,prof. Lăzărică a dat citire mesajului de suflet trimis cu această ocazie de unul dintre pilonii de rezistenţă ai Cenaclului Flacăra,interpretul Vasile Şeicaru,la solicitarea organizatorului, în scopul de a prezenta elevilor o faţă mai apropiată,mai personală a poetului omagiat,dincolo de portretele oficiale de care abundă internetul.
A urmat apoi prof. Sorin Stancu,care a făcut o interesantă prezentare power-point,în care a trecut în revistă,pe un fond muzical adecvat,principalele etape ale vieţii poetului A. Păunescu,cu înălţările şi căderile inerente vieţii unui artist de asemenea anvergură.


La sfârşitul prezentării au fost arătate asistenţei câteva fotografii, executate în preziua manifestării, la cimitirul Bellu din Bucureşti,Aleea scriitorilor,cu imagini ale monumentelor funerare, acoperite cu imense buchete de flori ,aparţinând lui Mihai Eminescu,Adrian Păunescu şi Tatianei Stepa,o perlă pierdută a coroanei folkului românesc.

Au urmat apoi poeziile definitorii ale artistului, printre care „Rugă pentru părinţi","Abia acum","Şi totuşi iubirea","Repetabila povară","Intraductibil",recitate cu multă sensibilitatede elevele Lica Mihaelea,Rusu Adina,Bivolaru Mădălina,Nistor Mihaela,Guzu Roberta,Flămânzeanu Florinela,Mocanu Andreea,Bari Elena,Arion Ioana,coordonate de prof.Elena Motoc şi Mirela Panaitescu şi acompaniate la chitară de elevul Baldovin Rareş.

„Elevele au rezonat cu versurile poetuluidispărut,vibraţia sufletească a acestora fiind percepută de asistenţă,care a aplaudat frenetic"-ne-a declarat prof. Mihalcea Onela,directorul şcolii gazdă.
Împreună cu colegele lui, Rareş Baldovin a interpretat apoi la chitară „Nebun de alb","Totuşi iubirea" şi „ La o cană cu vin".
Au intrat apoi în scenă elevii Liceului Teoretic „Mihail Sebastian",coordonaţi de prof.Iancu Valentina şi Anghel Dorina:Andreescu Cristina,Mototolea Lavinia şi Greuruşi Mădălina acompaniate la chitară de Daniel Florea, care au interpretat „Scrisoare de bun rămas","Totuşi iubirea" şi „Galbenă gutuie".
În încheiere,elevii şcolii gazdă au recitat poezii aparţinând poetului omagiat dar şi altor poeţi români de prestigiu,cum ar fi Octavian Goga,Ion Minulescu,Lucian Blaga şi alţii.
„Cred că nu ne vom vindeca niciodată de plecarea acestui mare poet român,pe care îndrăznesc să-l numesc celălalt voievod al limbii române,parafrazându-l astfel pe Fănuş Neagu,poet pe care l-aş compara mai ales cu albatrosul lui Baudelaire, care în văzduh îşi râdea de săgeată, dar pe pământ aripile-i imense îl împiedicau să zboare, fapt ce stârnea batjocura muritorilor".-ne-a declarat prof. Ionel Lăzărică unul dintre organizatori.