După ce au zăcut în ruină ani întregi, activele întreprinderilor falimentare ale Brăilei încep să prezinte interes pentru investitori
0
Activele fostelor mari întreprinderi din Brăila, care până în prezent nu prea au trezit interesul unor posibili investitori, au început să fie vândute în ultima perioadă. Astfel, terenurile fostelor fabrici transformate în adevărate maidane au şansa să fie scoase de sub gunoaie în vederea unor viitoare investiţii.
"Se întâmplă ceva interesant de la o vreme: au apărut investitori dornici să achiziţioneze active în Brăila. Până acum reuşeam foarte greu să vindem astfel de active. În prezent, avem mulţi investitori care tatonează terenul şi unii chiar cumpără”, spune Ovidiu Neacşu, reprezentant al „Sierra Quadrant” SRL, firmă care se ocupă de lichidarea unor foste mari întreprinderi brăilene precum PAL SA, Combinatul Chimic de la Chiscani sau fostul Abator.
Recent, „Sierra Quadrant” a reuşit să vândă terenul fostei Secţii de Mobilă a PAL SA, situat în apropierea falezei, între Str. Împăratul Traian şi Str. Danubiului. Spaţiul în cauză a fost achiziţionat de doi investitori: SC "Orient Company" SRL şi SC "Saurum Development Property".
"Orient Company" a achiziţionat partea dinspre Str. Danubiului, în timp ce porţiunea dinspre Str. Împăratul Traian i-a revenit celuilalt cumpărător. Până în prezent, doar "Orient Company" a făcut curăţenie pe terenul proaspăt achiziţionat, însă deocamdată nu se ştie exact ce anume se va construi acolo.
"Încă nu ne-am hotărât ce vom face aici. Mai întâi trebuie făcută descărcarea de sarcină, din punct de vedere arheologic, şi abia după aceea se poate vorbi despre ridicarea unei construcţii. În primă instanţă vom consolida taluzul existent lângă acest teren, pentru că o astfel de investiţie chiar este necesară", a declarat Ioan Radu, administratorul "Orient Company", firmă care deţine "Grand Hotel Orient", hotelul cu vedere la Dunăre existent chiar pe malul de pământ de lângă fosta secţie a PAL SA.
Ioan Radu a precizat că, atunci când s-a făcut curăţenie, de pe terenul fostei secţii au fost scoase circa 300 de maşini de deşeuri, dintre care 70% au fost încărcate cu gunoaie menajere depozitate de-a lungul anilor de localnici, restul reprezentând moloz rezultat din demolarea halelor de producţie.
Citiţi şi