Brăila:Sute de brăileni s-au înghesuit la hramul Sf. Dimitrie
0
În ziua în care, la Patriarhia din Bucureşti, mii de pelerini sosiţi din toată ţara se perindau prin faţa raclei cu moaştele Cuviosului Dimitrie din Basarabi, la Brăila, credincioşii îi aduceau acestuia ofrande la biserica „Sf. Dimitrie cel Nou” de la TUG.
De la primele ore ale dimineţii, sfântul lăcaş a fost neîncăpător, sute de credincioşi rugându-se Domnului şi aducând ofrande spre binecuvântare, la altar.
Prin grija părintelui paroh Daniel Bogdan, ctitorul bisericii noi de pe Şoseaua Rm. Sărat, de la TUG, au fost împărţite sute de daruri credincioşilor prezenţi.
Biserică în cea mai săracă zonă a Brăilei
Rugăciunile de mulţumire către Dumnezeu şi către Sfântul Dimitrie cel Nou, precum şi slujba specială de hram, au fost conduse de părintele Horaţiu Moldovan, consilier în cadrul Arhiepiscopiei „Dunării de Jos” Galaţi.
Biserica „Sf. Dimitrie cel Nou din Basarabi” este aşezată la limita cartierelor Lacu Dulce şi Chercea, cele mai sărace din Brăila. Ea a fost întemeiată în anul 1996, odată cu alte parohii tinere: „Sf. Apostol Andrei” (Mogador), „Naşterea Maicii Domnului” (Hipodrom) şi „Cuv. Antonie cel Mare” (Vidin).
Zona în care se află noul lăcaş a fost şi cea mai afectată de inundaţiile din anii trecuţi.
Terenul bisericii, donat de Ion Bălan
Prin dărnicia brăileanului Ion Bălan, care a oferit gratuit parohiei două locuri de casă, mai precis 764 de metri pătraţi de teren intravilan, dar şi o mare cantitate de cărămidă, ctitoria a prins contur. Prima slujbă religioasă a fost ţinută aici în ziua de 25 decembrie 1999, de Crăciun, intr-o capelă improvizată dintr-un cort militar.
Până anul acesta, când a fost sfinţit noul lăcaş de cult, în acea locaţie s-a săvârşit Sfânta Liturghie. Noua biserică are aproape 20 de metri înălţime.
“Îi mulţumim Lui Dumnezeu pentru sprijinul acordat la ridicarea acestui lăcaş de închinăciune. Oamenii din parohie sunt săraci, dar sunt şi darnici. Până acum, ne rugam într-un cort militar, acum avem o biserică impunătoare”, ne-a spus părintele paroh Daniel Bogdan.
Mulţumiţi că au unde să se roage
„An de an, aici vin tot mai mulţi credincioşi, deşi e o parohie săracă de cartier. Oamenii sunt foarte mulţumiţi că, datorită părintelui Daniel, avem în sfârşit o biserică în care să ne putem ruga Lui Dumnezeu”, ne-a mărturisit Tudora M., o credincioasă din Chercea, nelipsită de la evenimentele religioase din oraş.